872.324 x BEDANKT! | Levensloop

872.324 x BEDANKT!

Het eerste seizoen van Levensloop 2023 is nu succesvol afgerond. Het moment om de balans op te maken, maar ook om iedereen te feliciteren en te bedanken.  

Van april tot juni vonden er 14 Levensloop-evenementen plaats in Brugge, Dour, Mons, Leuven, Hasselt, Seraing, Braine-L’Alleud, Durbuy, Mouscron, Visé, Jodoigne, Neteland, Eupen en Waterloo. In totaal namen 14.180 mensen deel, waaronder 672 teams en 1647 Vechters, mensen die kanker hebben (gehad). Samen hebben ze maar liefst 872.324 euro ingezameld! Deze prachtige resultaten bewijzen dat solidariteit nog steeds sterk aanwezig is.

Sportieve uitdagingen ten voordele van de strijd tegen kanker.

En dat is nog niet alles! Naast de Levensloop-evenementen hebben sommige mensen zichzelf uitgedaagd met andere sportieve uitdagingen, allemaal ten voordele van Stichting tegen Kanker. Maxime Delmée was drie jaar lang voorzitter van Levensloop Arlon. Als gepassioneerde trail- en ultratrailrunner ging hij de uitdaging aan om 400 km af te leggen (Aarlen-Luik-Namen-Aarlen). Christophe Simon, communicatieverantwoordelijke van Levensloop Arlon, beklom de Mont Blanc als een persoonlijke uitdaging maar ook om te tonen dat je met passie en doorzettingsvermogen onze dromen en doelen bereiken. Jack Desilledie heeft binnenkort plannen om 523 km af te leggen (van De Panne naar Luik). Ook op de Levensloop-evenementen zelf stonden we niet stil. In Hasselt wandelde Jarno Gysens uit Sint-Truiden, sportcoördinator van Hogeschool PXL, gedurende 24u en legde een afstand af van maar liefst 100km. Ook in Neteland wandelden 8 leerlingen van Team Kardinaal van Roey instituut in Vorselaar vanaf 16u de klok rond en haalden maar liefst 784 euro op aan sponsoring. 

Steun aan lokale projecten

Tegelijkertijd blijft Stichting tegen Kanker lokale projecten ondersteunen die direct bijdragen aan het welzijn van patiënten en hun naasten. In 2023 ondersteunt de Stichting 26 projecten voor een totaalbedrag van € 177.995. Naast het ongelooflijke team van vrijwilligers en comités, rekenen we ook op de aanwezigheid van bekende peters en meters zoals ex-wielrenner Sven Van Thourenhout, Sandra Bekkari, Livia Dushkoff, Jesper Fredberg (RSC Anderlecht), Ives Serneels (Belgian Red Flames), Thierry Hazard, Les Gauff, Isabelle Hauben, Patricia Millis, Emma Meesseman, Ann Van den Broeck en vele anderen!

872.324 x BEDANKT en… tot in september voor onze volgende Levensloop-evenementen!

Motiveer je vrienden via je sociale media om ook Levensloop te steunen