Check de UV-index! | Levensloop

Check de UV-index!



Wist je dat 1 op de 5 Belgen voor zijn 75ste met huidkanker te maken krijgt? Huidkanker is wereldwijd en in België de meest voorkomende kanker. Bovendien wordt de komende tien jaar een verdere toename verwacht. Het goede nieuws is dat je met enkele basistips je risico al heel sterk kan terugdringen. Omdat wij Belgen ons onvoldoende beschermen (vooral bij recreatieve activiteiten), lanceert Stichting tegen Kanker een jaarlijkse UV-campagne “Check de UV-index”. De boodschap is: “Check de UV-index. Hoger dan 3? Pas dan de basistips toe: zon weren – kleren – smeren.” Ook tijdens de Levensloop-evenementen en activiteiten is het belangrijk om deze basistips toe te passen!

Waarom de UV-index checken?

De UV-index meet het niveau van de zon (zonkracht) en wordt uitgerukt op een schaal van 0 (zeer laag) tot 11+ (extreem). Bij een UV-index vanaf 3 en hoger is zonbescherming aanbevolen omdat dan de UV-straling schade toebrengt aan je DNA.

Wil je meer weten en info delen over deze campagne? 

  • Lees meer op onze website: https://uvindex.be/nl
    • Download de SunSmart Global UV-app en check dagelijks de UV-index
    • Leer meer over huidkanker voorkomen en download onze brochure met 9 tips
    • Deel deze campagne met je familie, vrienden, collega’s, clubleden,... door gebruik te maken van de TOOLKIT en personaliseer zo het communicatiemateriaal met de naam van je organisatie en jouw logo via https://uvindex.be/nl/toolkit

Motiveer je vrienden via je sociale media om ook Levensloop te steunen