De Stichting zet zich in voor een rookvrije maatschappij! | Levensloop

De Stichting zet zich in voor een rookvrije maatschappij!

Roken is en blijft veruit de belangrijkste oorzaak van kanker. Tabaksgebruik is goed voor 30% van alle doden door kanker, toch rookt nog 20% van de Belgen. Daarom vindt de Stichting tegen Kanker het heel belangrijk om waar mogelijk rookvrije omgevingen te creëren en mensen die roken te helpen stoppen. En dat doet ze ook.

 

Hoe doet de Stichting dit?

Stichting tegen Kanker ondersteunt twee acties, namelijk ‘Tabakstop’ en ‘Generatie Rookvrij’. Dat ene bestaat al enkele jaren, dat laatste werd maar net gelanceerd, en wil eenieder helpen om te stoppen met roken én wil vermijden dat de kinderen van nu ooit beginnen met roken.

Tabakstop is gericht op het ondersteunen en begeleiden van mensen die wensen te stoppen met roken. Het is een gratis dienst. Elk jaar biedt Tabakstop hulp aan duizenden mensen en de slaagkansen van een rookstop waarbij de persoon zich laat begeleiden door Tabakstop zijn 48 %.

Generatie Rookvrij is een initiatief van verschillende organisaties samen, o.m. Stichting tegen Kanker, Kom Op Tegen Kanker, VAD, … De stichting financiert dit initiatief om mensen aan te moedigen waar mogelijk een rookvrije omgeving te creëren zodat ieder kind dat geboren wordt vanaf 2019 rookvrij kan opgroeien.

 

Levensloop als voortrekker

Het spreekt voor zich dat de Levenslopen ook hun steentje bijdragen. De levenslopen hebben daarbij zelfs een voortrekkersrol gespeeld. Enerzijds door al vele jaren te bewijzen dat het mogelijk is om fantastische evenementen te organiseren in een rookvrije omgeving. Levensloop is dan ook pionier bij Generatie Rookvrij. Anderzijds verwijst Levensloop ook steevast naar Tabakstop om rokers te helpen stoppen met roken . Wist je trouwens dat er ook rookstopgroepen georganiseerd worden door enkele Levensloopcomités om mensen in groep te helpen stoppen met roken?

 

En jij, wat kan jij doen?

Vang je van rokers in je omgeving op dat ze graag zouden willen stoppen? Geef ze een duwtje in de rug! Verwijs ze naar de website van Tabakstop, waar ze zich gesteund en begeleid zullen voelen.

Wil je echter zelf inspiratie opdoen om je sportclub, jeugdraad, … rookvrij te maken? Bezoek dan de website van Generatie Rookvrij.

Help ons zo in onze missie: deel deze pagina met je vrienden en familie!