Laureaten Levensloop Grants 2020 | Levensloop

Laureaten Levensloop Grants 2020

Sinds 3 jaar kunnen initiatieven die ten goede komen aan het welzijn van patiënten en hun naasten een aanvraag indienen voor steun van Stichting tegen Kanker. Deze Levensloop Grants worden normaal gefinancierd met een deel van het geld dat de Levenslopen in de regio van die initiatieven inzamelde. Met de Levensloop Grants wil Stichting tegen Kanker tegemoetkomen aan de groeiende noden op het terrein die niet binnen de huidige ondersteuningsmogelijkheden van Stichting tegen Kanker passen.

Gezien de coronacrisis konden de Levenslopen in 2020 niet doorgaan. Toch wordt een selectie van de ingezonden lokale projecten gesteund. In totaal kent Stichting tegen Kanker € 183.763 toe aan 41 projecten. Om de volledige lijst van de laureaten en hun projecten te bekijken, klik hier.

Selectie

Stichting tegen Kanker richtte een onafhankelijke raad van experts én patiënten en naasten op, die beoordeelde welke projecten in aanmerking komen. Alle actoren binnen het medisch en psychosociaal netwerk van een regio konden een aanvraag indienen. De mogelijke bestemming werd doelbewust ruim gehouden om in de realiteit te kunnen beantwoorden aan de lokale noden. Van de 74 aanvragen werden er 41 kwaliteitsvolle projecten weerhouden in 2020.

 

Motiveer je vrienden via je sociale media om ook Levensloop te steunen