Selectieresultaten Grants 2016 - Een dubbel record!

Elke twee jaar lanceert Stichting tegen Kanker een nieuwe oproep voor wetenschappelijke projecten ter ondersteuning van onze getalenteerde Belgische onderzoekers. Voor 2016 konden we een recordbedrag reserveren namelijk 21,5 miljoen euro. Dit verklaart waarschijnlijk deels een ander record: het aantal ontvangen aanvragen! De laureaten zijn vandaag bekend.

Dr. Didier Vander Steichel, algemeen directeur van de Stichting: “De laatste twintig jaar is de overlevingskans van mensen met kanker aanzienlijk gestegen. Hoewel dit nog niet geldt voor alle soorten kanker is dit toch een zeer bemoedigend resultaat en vooral – mocht dat nog nodig zijn – andermaal het bewijs dat het werk van onze onderzoekers zijn vruchten afwerpt. Namens hen, en namens alle kankerpatiënten, nogmaals bedankt voor uw steun en vertrouwen!”

In 30 jaar tijd ondersteunde de Stichting via projectoproepen bijna 900 onderzoeksprojecten voor een bedrag van in totaal ongeveer 150 miljoen euro. Dit maakt van Stichting tegen Kanker een van de grootste privéfinanciers van kankeronderzoek in België. De ondersteunde teams hebben bijgedragen tot een aanzienlijke vooruitgang in verschillende domeinen: immunotherapie, doelgerichte radiotherapie, de ontdekking van kankerstamcellen, etc.

 

TEKST: PATRICIA SERVAIS, MANAGER VAN HET WETENSCHAPPELIJK DEPARTEMENT VAN STICHTING TEGEN KANKER

Help ons zo in onze missie: deel deze pagina met je vrienden en familie!