Getuigenis: Marjorie en Christophe, vrijwilligers voor Levensloop

Marjorie en Christophe zijn al sinds 2013 betrokken bij de organisatie van Levensloop.

 

“Ik verloor mijn mama aan kanker en in mijn familie komt de ziekte wel vaker voor. Daardoor ken ik de Stichting al een hele tijd. Een paar jaar geleden kondigde een lokaal tijdschrift de lancering aan van Levensloop Braine-l’Alleud. In het artikel stond dat men nog op zoek was naar vrijwilligers. Christophe en ik hadden al een aantal vrijwilligerservaringen achter de rug, maar tot dan toe waren we niet echt overtuigd en eigenlijk op zoek naar een andere activiteit. We besloten naar de informatiebijeenkomst voor Levensloop te gaan.

Die verliep echt heel goed. We waren meteen enthousiast en meldden ons aan voor het Levensloop-weekend. Eerst werden we ingedeeld in een urenrooster voor het opzetten van de tenten op zaterdagochtend, vervolgens kon ik helpen met de catering en daarna waren we stand-by. Later op de dag werd ons gevraagd om het diner voor de Vechters mee klaar te zetten. Uiteindelijk bleven we veel langer dan verwacht. We woonden de Kaarsenceremonie nog bij en zijn de volgende dag zelfs teruggekomen. Het was dus echt heel leuk.”

Steeds actiever betrokken

“Het jaar daarop vroeg men ons of we deel wilden uitmaken van het organisatiecomité, omdat de persoon die verantwoordelijk was voor de signalisatie wilde stoppen. ‘Verantwoordelijke signalisatie’ zei ons toen niet zoveel. Maar nadat we een vergadering hadden bijgewoond, werd duidelijk dat we ons zouden bezighouden met alle aankondigingen voor en tijdens het evenement.

We kwamen vrij laat bij het Levensloop-team, in januari of februari pas, en daardoor volgden we alles dat jaar wat vanop een afstand. Maar we voelden ons wel meteen erg betrokken! We namen steeds vaker actief deel aan de gesprekken, stelden zelf al eens dingen voor, namen andere taken op ons... In 2015 hielp ik Myriam met de sponsoring en de communicatie. In 2016 nam ik de communicatie over en werd Christophe verantwoordelijk voor de logistiek. Drukke tijden!”

Originele communicatieacties

“Een Levensloop voorbereiden, is een werk van lange adem, dat het hele jaar doorgaat. In 2016 bijvoorbeeld ontwikkelde ik samen met de twee mensen die me helpen met de communicatie enkele kleinere initiatieven: videocapsules met kunstenaars, een weekend waarin we de hele stad in het paars hebben gedecoreerd (paars is de kleur van Levensloop) met stadsbreiwerk en stoffen vlaggen. We kregen echt van overal breiwerk! Ik was dan ook echt verrast van al het enthousiasme. Ter gelegenheid van de Werelddag tegen kanker op 4 februari hebben we nog een video opgenomen met ons Levensloop-lied, een adaptatie van het nummer Toi plus moi van Grégoire.”

Solidariteit voor alles

“Binnen het organisatiecomité van Levensloop geniet ik echt van de sfeer en van zoveel solidariteit. Het gemeenschapsgevoel dat ‘samen Levensloop organiseren’ met zich meebrengt, is echt geweldig. We zijn hier allemaal voor dezelfde zaak. Het is ook een evenement dat Vechters verwent en eert, het doet iedereen plezier om dat te zien. Toegegeven, de organisatie kost veel tijd, maar dat is het waard. We doen dingen waar we in ons dagelijks leven niet mee bezig zijn. En als afsluiter worden al onze inspanningen beloond tijdens dat formidabele weekend. Die 24 uur gaan snel voorbij, te snel eigenlijk. In juli en augustus komen we weer op adem, om ons vervolgens op te maken voor de volgende editie. Voor 2017 heb ik de positie als voorzitter van Levensloop Braine-l’Alleud aanvaard.”

Marjorie

Help ons zo in onze missie: deel deze pagina met je vrienden en familie!