Levensloop? Een passie! | Levensloop

Levensloop? Een passie!

Een sfeer van solidariteit

“Begin 2011 kwam een kennis van me bij mij thuis om eens te praten over een nieuw initiatief van Stichting tegen Kanker: Levensloop een 24 uur durende estafetteloop tegen de ziekte. Omdat ik geen idee had van wat het juist inhield, ging ik op haar verzoek naar een openbare infoavond.

Dat waren mijn eerste stappen naar de taak die ik langzaam maar zeker op mij heb genomen: Animatieverantwoordelijke van Levensloop Sint-Truiden. Het werd een prachtig evenement, omkaderd door animatie voor jong en oud, georganiseerd door plaatselijke vrijwilligers en gesteund door de Stichting.

Ik koos voor de animatie omdat ik wil helpen het leven te vieren. Ik ken de theater en muziekwereld van binnenuit en vind 't een uitdaging om een sfeer van solidariteit op Levensloop te creëren. Ik kreeg de steun van heel wat artiesten met het hart op de goede plaats, die belangeloos meewerkten.

Levensloop? Een passie!

Als vrijwilliger moet je echt een taak kiezen die je graag doet. Op die manier kan je er een groot deel van het jaar met plezier mee bezig zijn. Daarna komt de 24 uur, de kroon op je inzet, een evenement waar jij zoveel hebt ingestoken. Ik ging voor een warme en verwelkomende sfeer en die was voelbaar!

Levensloop is echt een passie geworden. De contacten die we op vele vlakken leggen, verrijken mijn leven.

In het comité heb ik een paar waardevolle vriendschappen gevonden en deze mensen hebben een ondefinieerbare plaats in mijn hart ingenomen. Brainstormen, planning en veel humor vullen onze regelmatige vergaderingen en als de trechter vol is, tonen we vol trots het resultaat van ons werk op een evenement waar solidariteit hoogtij viert en de hoognodige centjes door binnenkomen voor o.a. wetenschappelijk onderzoek.

Samen strijden we om kanker te overwinnen en dat brengt voldoening.

Ondertussen heeft Levensloop ook zijn plaats in onze stad veroverd. Vele inwoners, waaronder veel Vechters, kijken alweer uit naar de volgende editie. Op naar meer verjaardagen!!”

Nienke is vrijwilligster Animaties in het organisatiecomité van Levensloop Sint-Truiden.

Help ons zo in onze missie: deel deze pagina met je vrienden en familie!