Neteland 2019 | Levensloop

Neteland 2019

Fried Ringoot (Levensloop Neteland)

Theatershow met een "hart" van Fried Ringoot op 9 maart

Zelfs de dag van vandaag is kanker nog al te vaak een taboeonderwerp. Patiënten en hun zorgdragers die getroffen worden door de ziekte vinden het veelal moeilijk om hun noden en gevoelens onder woorden te brengen. Maar meer nog dan dat weten de mensen in hun omgeving niet altijd hoe ze het gesprek moeten aangaan met iemand die de diagnose gekregen heeft. Er heersen ook nog altijd veel misverstanden rond kanker. Vechters kunnen daardoor ook vereenzamen. Stichting tegen Kanker wil zo het grote publiek sensibiliseren over hoe belangrijk het is om te praten over kanker en hoe je dat kan doen en zo patiënten, zorgdragers en naasten daarbij ook ondersteunen.

We praten met professor Johan Swinnen (bekend van zijn tocht al lopend vanuit Leuven naar Santiage De Compostella), Mieke Beirinckx (zelf Vechter en lid bij de organisatie www.lostenco.be) en met Brenda Beutels (eveneens Vechter). Zij getuigen dat spreken over kanker een hulpmiddel kan zijn.

Daarna zal Fried Ringoot je meenemen in een rollercoastervan emoties waar hij zichzelf ontzettend blootgeeft.Deze rasperformer zuigt je mee in een fijngevoelig, gepolijst verhaal vol humor en met een ontzettende dosis zelfrelativering.

Je ticket bestellen kan je hier bestellen.

Alle opbrengst gaat naar Levensloop Neteland

Welkom op de pagina van Levensloop Neteland 2019

Levensloop is de solidariteitsbeweging van Stichting tegen Kanker die mensen die kanker hebben of hebben gehad in de bloemetjes zet. Tegelijk zamelt Levensloop ook geld in ten voordele van wetenschappelijk kankeronderzoek en lokale projecten die bijdragen aan het welzijn van patiënten en hun naasten. 

Het hele jaar door kan je deelnemen aan verschillende activiteiten in de buurt gaande van kleine activiteiten zoals workshops, lezingen en wandelingen tot een groots 24-uurs evenement. Tijdens dit evenement kan je samen wandelen en lopen in estafette en toon je je solidair met onze Vechters. Alle Levenslopen sluiten samen het jaar af op tijdens de nationale Kaarsenceremonie op 21/12, een magisch moment dat moed geeft aan Vechters en naasten. 

Doe mee!

Wil je meedoen aan een activiteit of evenement? Ga naar de agenda, kies je activiteit en volg de instructies. Bij de registratie kan je je teamkeuze aangeven of je kan je inschrijven zonder team. Je kan je ook laten sponsoren of zelf een actie op poten zetten om fondsen te werven. 

Heb of had je kanker? Meld je dan gratis aan als eregast voor de activiteiten van je comité. Door je aan te melden als Vechter word je ook op de hoogte gehouden van speciale activiteiten.

Meer info over Levensloop of hoe je kan deelnemen? Lees hier verder. 

 

Teams van deze Levensloop

Totale opbrengst € 1 613
Meer info
Hoop is een lichtje in je hart, dat vandaag moed geeft en morgen kracht
Totale opbrengst € 677
Meer info
Samen zijn we sterker
Totale opbrengst € 360
Meer info
Als je het mij vraagt... Chiro Bevel!

Motiveer je vrienden via je sociale media om ook Levensloop te steunen