Dank aan onze vrijwilligers! | Levensloop

Dank aan onze vrijwilligers!

Op 5 december was het Internationale dag van de vrijwilliger. Via onderstaande video zeggen we DANKJEWEL. Bedankt aan alle vrijwilligers voor jullie inzet en enthousiasme! Bedankt dat je er bent en mee het verschil maakt voor Stichting tegen Kanker of Levensloop. Vraag je je af wat de ‘rol’ van een vrijwilliger is? Lees er meer over onder de video. 

Meer weten over vrijwilligerswerk

Monica is onze vrijwilligerscoördinator. Ze legt uit wat de ‘rol’ is van een vrijwilliger voor Levensloop. “Elke Levensloop organiseert onder andere een 24-uurs evenement waarbij een groot aantal mensen samenkomt om Vechters, mensen die kanker hebben of hebben gehad, en hun naasten een hart onder de riem te steken. Het mag en moet gezegd dat zo’n evenement onmogelijk zou zijn zonder onze vrijwilligers!”

 

Voor, tijdens en na het evenement: er is altijd werk!

“Wil je als vrijwilliger de animatie voor je rekening nemen? Dan zal je op zoek moeten gaan naar muzikanten, dansers, een orkest… Doe je graag de communicatie? Dan moet je tijdig communiceren en zoveel mogelijk mensen zien te bereiken. Trekt de logistiek je eerder aan? Dan moet je alle benodigde apparatuur en materialen vinden.
Tijdens het evenement zelf is elke vrijwilliger verantwoordelijk voor zijn taak. Zo zorgt iedereen er mee voor dat alles op rolletjes loopt. Na het evenement moet er ook iemand de boekhouding doen, een evaluatie houden, etc. Wat kan er komend jaar beter? In totaal kan het organiseren van een 24-uurs evenement negen maanden duren. Niet dat het die hele periode druk is, maar er zitten wel piekmomenten tussen. Iedereen werkt op zijn eigen tempo en samen zorg je ervoor dat de deadlines worden gehaald!”


Samenwerking en solidariteit

“Als vrijwilliger sta je er nooit alleen voor. Je wordt lid van een comité bestaande uit minimaal tien personen. Je komt gemiddeld een keer per maand bijeen, ontmoet nieuwe mensen en sluit nieuwe vriendschappen. Kortom: je vormt een hecht en solidair team, met een gemeenschappelijk doel voor ogen: iets moois opzetten ten voordele van alle Vechters!”
Heb je zin in vrijwilligerswerk, maar wil je eerst meer weten? Of ben je al overtuigd en moet je je enkel nog aanmelden? Aarzel niet! De eerste stap zet je hier!
 

Motiveer je vrienden via je sociale media om ook Levensloop te steunen