Wat is Levensloop? | Levensloop

Wat is Levensloop?

“Levensloop verandert je leven. Het is een beweging met aandacht voor je individuele behoeftes, maar waar je tegelijk ook samen voor grotere doelstellingen tegen kanker vecht.” – Cindy Menache, vrijwilliger

Levensloop is een feestelijk evenement voor alle leeftijden. Het draait helemaal rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker. Het gemeenschapsleven van een stad of gemeente komt gedurende 24u samen om:

  • mensen die kanker overleefden of er nog tegen vechten, te vieren en in de bloemetjes te zetten;
  • mensen te herinneren die aan kanker overleden zijn;
  • als gemeenschap op te staan en samen de strijd op te nemen tegen kanker.

Teams lossen elkaar 24 uur lang af, tijdens een estafette rond een parcours. Hiervoor laten ze zich sponsoren. Er staat telkens minstens 1 persoon van het team op de piste. Levensloop is geen competitie!

Het is wel een bijeenkomst van heel het verenigingsleven van een stad of gemeente.

De 24 uur symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte.

Gordy Klatt organiseert de eerste Levensloop in Tacoma

Ontstaan

In 1985 organiseert dr. Gordy Klatt, een darmchirurg, de eerste Relay for Life in Tacoma (Washington, Verenigde Staten). 24 uur lang loopt hij rondjes rond de piste om geld in te zamelen voor de American Cancer Society.

Meer dan 25 jaar later vindt Levensloop in meer dan 20 landen buiten de Verenigde Staten plaats (Frankrijk, Nederland, Ierland, Groothertogdom Luxemburg, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, ...). Miljoenen vrijwilligers wereldwijd zetten zich in voor de strijd tegen kanker.

 

Levenslopen worden georganiseerd over heel België

Waar en wanneer is er een Levensloop?

Levenslopen worden georganiseerd over heel België, dus er is zeker één in jouw buurt. Om jouw dichtstbijzijnde Levensloop te vinden, klik HIER.

Doelstellingen

Het doel van Levensloop is om fondsen te werven ten voordele van de strijd tegen kanker. Het geld gaat integraal naar de missie van de Stichting tegen Kanker:

 

Sleutelmomenten

Brochure Levensloop: 24u in actie tegen Kanker

Brochure Levensloop

In deze brochure van Stichting tegen Kanker leest u alles over Levensloop. Download hem nu.

Stichting tegen Kanker - Samen tegen Kanker

Over Stichting tegen Kanker

Als het om kanker gaat, is hopen toegestaan!

 

  • De wetenschap staat niet stil.
  • Patiënten en hun familie worden steeds beter begeleid.
  • Opsporing en preventie boeken vooruitgang.Stichting tegen Kanker speelt een belangrijke rol in die drie domeinen, en dat volkomen onafhankelijk en transparant. Haar expertise geniet nationale en internationale erkenning.Kanker terugdringen? Het hele team van Stichting tegen Kanker werkt daar keihard aan. Professioneel, enthousiast en integer!Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website van Stichting tegen Kanker.

 

Help ons zo in onze missie: deel deze pagina met je vrienden en familie!