Wat is Levensloop? | Levensloop

Wat is Levensloop?

Wat is Levensloop?

Levensloop is de solidariteitsbeweging van Stichting tegen Kanker die:

  • een stad of gemeente samenbrengt tegen kanker;
  • Vechters – mensen met of na kanker – viert en in de bloemetjes zet;
  • geld inzamelt via fondsenwervingsactiviteiten en/of een evenement.

Vrijwilligers over heel het land zetten het hele jaar door verschillende acties op touw, van kleine activiteiten (workshops, lezingen, wandelingen,…) tot een groot evenement van 24u, waaraan je individueel of als team aan kan deelnemen. Met dit geld financiert Stichting tegen Kanker wetenschappelijk kankeronderzoek en projecten die bijdragen aan het welzijn van mensen met kanker en hun naasten via Levensloop Grants. 

Lees hier meer:

Agenda

Steun de strijd tegen kanker.

Evenement
zaterdag
15/06
Mons 2024
Evenement
zaterdag
15/06
Westkust 2024
Comité-activiteit
maandag
17/06
Charleroi 2024
Team-activiteit
zaterdag
22/06
Lommel 2024
Evenement
zaterdag
22/06
Eupen 2024
Evenement
zaterdag
22/06
Visé 2024
Team-activiteit
zaterdag
22/06
Libramont 2024
Evenement
zaterdag
29/06
Tournai 2024

Levensloop het hele jaar door

Wist je dat Levensloop al 10 jaar bestaat in België? In die periode is het evenement uitgegroeid tot een echte beweging die het hele jaar actief is. Teams en comités zetten verschillende acties op touw in hun gemeente of stad, van kleine activiteiten tot een groot evenement van 24u. Levensloop steunt ook preventie-initiatieven van Stichting tegen Kanker zoals Generatie Rookvrij en ZonneSlimme Scholen.
Comités organiseren talrijke activiteiten, waaraan je individueel of als team kan deelnemen, zoals wandelingen, workshops maar ook een rommelmarkt of een tapasfeest zijn mogelijk. Als team kan je zelf ook fondsenwervingsactiviteiten organiseren. Deze activiteiten kan je in de agenda op onze website plaatsen. 
 

Het Levensloop-evenement van 24u

Het hoogtepunt is nog steeds het Levensloop-evenement van 24u zelf dat draait rond solidariteit en fondsenwerving. Een feest voor iedereen! Kanker slaapt nooit, daarom tonen de deelnemers op het evenement zich solidair met alle Vechters en hun naasten door 24u in estafette te wandelen of te lopen. Dat betekent dat er altijd minstens één iemand van het team op het parcours aan het wandelen of lopen is. Opgelet: Levensloop is geen competitie, je doet mee hoe je zelf wil en/of kan. Wil je liever niet actief mee wandelen of lopen? Kom dan langs en geniet van gratis optredens, de kinderanimatie en van een hapje en een drankje.
De drie ceremonies – Openingsceremonie, Kaarsenceremonie & Slotceremonie – zijn de drie sleutelmomenten van het Levensloop-evenement: 
  • Openingsceremonie: Deze ereronde van de Vechters vormt het startschot van Levensloop. Hiermee vieren Vechters hun overwinning, geven ze anderen hoop en bedanken ze iedereen die hen steunt.
  • Kaarsenceremonie : Dit symbolische moment is bedoeld om mensen met kanker te steunen, personen te vieren die de ziekte overwonnen en overleden dierbaren te herinneren. 
  • Slotceremonie : De Slotceremonie zet iedereen die Levensloop mee mogelijk maakt in de bloemetjes. Op dit moment wordt ook het bedrag, opgehaald tijdens dit fantastisch event, bekend gemaakt. En als orgelpunt lopen al deze mensen samen nog een laatste ronde voor de strijd tegen kanker.

Deelnemen aan Levensloop en/of steunen?

Deelnemen aan Levensloop is heel eenvoudig! Ga naar de agenda, klik op de activiteit van je keuze en volg de instructies. Je kan individueel of als team deelnemen aan een activiteit. Als team kan je je laten sponsoren of een activiteit organiseren om geld in te zamelen. Er zijn ook nog veel andere manieren om deel te nemen aan Levensloop: als vrijwilliger, als Vechter of met je school!
 
Wil je Levensloop steunen? Met Levensloop zamelt Stichting tegen Kanker geld in voor wetenschappelijk kankeronderzoek en voor projecten die bijdragen aan het welzijn van mensen met kanker en hun naasten. Jij kan concreet bijdragen door een gift te doen, een geldinzamelingsactie op te starten, met je bedrijf te sponsoren of een kaarsenzakje te kopen. Meer info kan je hieronder terugvinden. 

Hoe deelnemen - Hoe steunen?

Hoe deelnemen
Schrijf je in als team of individueel voor een Levensloop-evenement, boeiende workshops of activiteiten van het Levensloop-comité of van teams in jouw buurt!
Zin om als vrijwilliger een handje mee te helpen op Levensloop-activiteiten en -evenementen?
Heb je kanker of heb je kanker gehad? Vechters zoals jij zijn onze eregasten op alle Levensloop-activiteiten. Je kracht en moed worden in de bloemetjes gezet.
Vorm een team of organiseer een kleine Levensloop op school. Zo kunnen ook leerlingen het verschil maken in de strijd tegen kanker op maat van de school.
Hoe steunen?
Steun de strijd tegen kanker en doe een gift aan je Levensloop, een team of een teamlid.
Wil je een actie starten om geld in te zamelen voor Levensloop? Zoals een educatieve wandeling, een online quiz… Alle voorstellen zijn welkom!
Draag je steentje bij aan de strijd tegen kanker en sponsor Levensloop met je bedrijf!
Draag voor € 5 een kaarsenzakje op aan iemand die kanker heeft of had. We brengen graag je persoonlijke boodschap aan op het zakje!

Over Stichting tegen Kanker

Als enige nationale organisatie voor kankerbestrijding in België zet Stichting tegen Kanker zich als sinds 1924 in voor de strijd tegen de ziekte. De laatste 30 jaar alleen al investeerde Stichting tegen Kanker meer dan 200 miljoen euro in kankeronderzoek. Zo droegen we bij tot de enorme doorbraken in kankerdiagnose en behandelingen zoals immunotherapie en protontherapie. De visie van Stichting tegen Kanker is om samen hoop om te zetten in overwinning via drie missies:

  1. Het financieren van wetenschappelijk onderzoek
  2. Preventie
  3. Steun en begeleiding van mensen met kanker, naasten en actoren op het terrein.

Lees er alles over op https://www.kanker.be

Motiveer je vrienden via je sociale media om ook Levensloop te steunen