Breng ode aan een dierbaar iemand | Levensloop

Breng ode aan een dierbaar iemand

De Kaarsenceremonie is één van de sleutelmomenten van Levensloop met een drievoudige symbolische bedoeling: de mensen herdenken die overleden zijn aan de gevolgen van kanker, de mensen met kanker ondersteunen en de mensen vieren die de ziekte overwonnen hebben.

De kaarsenzakjes worden tijdens de Kaarsenceremonie langs de piste geplaatst en de kaarsen worden aangestoken wanneer de avond valt. Elk lichtje is een teken van hoop, van troost, van herinnering. Iedereen kan een kaarsenzakje opdragen aan iemand die kanker heeft of heeft gehad, door op het kaarsenzakje een persoonlijke boodschap (een naam, wens, tekening,…) te schrijven. Een kaarsenzakje kost 5€ ten voordele van Stichting tegen Kanker. 

Getuigenis Vechter

"Het lijkt wel of iedereen tijdens Levensloop een nieuw pakketje energie de wereld instuurt, de energie om te geloven dat we er ons wel doorheen zullen slaan. Positieve energie, die voor mij persoonlijk bevestigt dat ik er goed aan heb gedaan om te vechten, omdat het leven mooi is. En die Vechters verbindt, vooral tijdens de kaarsenceremonie." 

Christiane Vranken, Vechter

Help ons zo in onze missie: deel deze pagina met je vrienden en familie!