FAQ

Warme en regenbestendige kleding, extra propere kleding, toilet- en slaapgerief, een tentje als de overnachting buiten is, een picnic en water, zonnecrème en een petje/hoedje om je hoofd te beschermen.

 

Het hele evenement staat er dankzij vrijwilligerswerking. Er zijn dus veel verschillende taken en voor ieder wat wils. Hier kom je meer te weten over vrijwilligerswerking. Of contacteer meteen de Voorzitter van de lokale Levensloop in je buurt.

Vechters zijn onze eregasten. Je ontmoet er andere Vechters en je loopt de ereronde tijdens de Openingsceremonie, samen met alle Vechters. Ontdek er hier meer over.

Levensloop gaat altijd door, ook als het regent. Dat is nu net de symboliek van Levensloop: de strijd tegen kanker gaat 24u op 24u door, altijd. Voorzie daarom warme en regenbestendige kledij en schoenen, en een set nieuwe droge kleding.

Het ingezamelde geld wordt integraal besteed aan de werking van Stichting tegen Kanker, met name: wetenschappelijk kankeronderzoek, begeleiding van patiënten en hun naasten, en promotie van een gezonde levensstijl. Meer info vind je hier.

Ja. Elk teamlid betaalt 10 euro inschrijvingsgeld.

Ja, en hoe meer hoe liever. Levensloop is voor iedereen. Het feest en de sfeer is des te beter als er veel supporters zijn.

Stichting tegen Kanker is voortdurend op zoek naar nieuwe initiatiefnemers. Hier vind je meer info over de organisatie van Levensloop en kan je de Stichting contacteren.

Elke gift groter of gelijk aan € 40 (cumuleerbaar op 1 jaar) geeft recht op een belastingvermindering van 45% van het bedrag van uw gift. U ontvangt automatisch een fiscaal attest in de loop van het eerste trimester van het volgende jaar.

Het bedrag dat u fiscaal in mindering kan brengen is beperkt tot :

•    10% van het totale netto-inkomen bij privépersonen (met een plafond van 353.480,00 €).
•    5% van de winst voor bedrijven (met een plafond van 500.000,00 €).

Volgende giften zijn niet fiscaal aftrekbaar: aankoop van kaarsen, giften in naam van een gemeente, sponsoring, inschrijving in een team,…

Om te kunnen genieten van een fiscaal attest mag een gift niet het resultaat zijn van een collectieve geldinzameling. De schenker ontvangt geen tegenprestatie voor zijn of haar gift, van welke aard ook. Een tegenprestatie kan zijn: deelname aan een tombola, aan een activiteit, toegang tot een concert of gebouw, levering van een goed of dienst, promotionele aandacht, enz.

Zowel particuliere giften als bedrijfsgiften zijn fiscaal aftrekbaar. Maar opgelet, er zijn enkele regels te respecteren:

Particuliere giften
Om fiscaal aftrekbaar te zijn en dus een fiscaal attest te ontvangen, moet jouw gift door jou persoonlijk uitgevoerd worden, onder jouw naam en vanaf jouw eigen persoonlijke bankrekening.

Bedrijfsgiften
wil je graag een gift maken met je bedrijf, zorg er dan ook voor dat je enkel de gegevens en de bankrekening van je bedrijf gebruikt. 

  • Meng je persoonlijke gegevens in geen geval met je bedrijfsgegevens als je een fiscaal attest wil ontvangen. Je kan meerdere giften tegelijk doen, maar meng geen persoonlijke giften met bedrijfsgiften. 
  • Heb je een som voor Stichting tegen Kanker die bestaat uit een combinatie van niet aftrekbare giften (bv een fondsenwervingsactie) en wel fiscaal aftrekbare giften (bijvoorbeeld een persoonlijke gift van uzelf), stort deze dan niet in 1 keer, maar in 2 verschillende stortingen. Bij gecombineerde stortingen kan de Stichting tegen Kanker geen onderscheid maken en ontvang je geen fiscaal attest. Bij het betalen zal het systeem een gescheiden betaling voorstellen door middel van een pop-up.

 

fiscaal attest gift levensloop

 

De teams en het organisatiecomité zoeken diverse partners om het evenement te steunen. Meer info vind je hier.

Ja. De toegang is gratis. Tijdens het evenement kan je zaken kopen (eten, drinken, kaarsen, gadgets, …) en daarvan gaat het geld integraal naar de werking van Stichting tegen Kanker.

Zoveel mogelijk. Een vaak gebruikt streefdoel per deelnemer is 1 euro per minuut van de Levensloop. 

Dat wordt door de teamkapitein bepaald. Gemiddeld bestaat een team uit 10 tot 15 personen. Dat betekent dat je gemiddeld 2 à 3 uur rondjes loopt.

Een team is een groepje van mensen die samen 24u lopen en wandelen. Een team kan bestaan uit familieleden, vrienden, collega’s, buren, een vereniging, een sportclub, cafévrienden, een studentenclub, enz.

Elk team is 24u aanwezig op het event. Om de solidariteit zo hoog mogelijk te houden, is het wenselijk dat ook elk teamlid (in de mate van het mogelijke) de hele 24u aanwezig is. Tijdens deze 24u dient er steeds (minstens) één persoon van ieder team in beweging te zijn op het parcours.

De andere teamleden kunnen op die momenten hun collega’s aanmoedigen, deelnemen aan de diverse georganiseerde activiteiten, uitrusten (tijdens de nacht),…

De bezoekers daarentegen komen langs voor één van de ceremoniemomenten of voor andere activiteiten, maar blijven niet per se 24u ter plekke.

Tutoriels/Tutorials

Het resultaat van een collectieve geldinzameling geeft voor jou geen recht op een fiscaal attest, want je schenkt niet enkel uit eigen naam.

1. Ga naar de homepage of naar jouw Levensloop

2. Klik op ‘Ingezameld geld’ 

3. Kies jouw Levensloop (klik op de meest recente editie)

4. Kies een team* (vrijblijvend)

5. Kies een deelnemer* (vrijblijvend)

6. Selecteer de juiste ‘bron van inkomsten’, vul het bedrag in en laat een boodschap achter (!!Vergeet niet het vakje aan te vinken als u wilt dat uw geldinzameling zichtbaar is op de website!!)

7. Bekijk uw orderstatus en voeg al dan niet iets toe aan uw bestelling

8. Ga door naar betaling

9. Vul uw contactgegevens in

10. Klik op de gewenste betalingsmethode om uw registratie af te ronden. U wordt doorverwezen naar de website van Ogone waar uw betaling beveiligd uitgevoerd wordt.

 

Een gift is een geldsom die zonder tegenwaarde door één persoon, een bedrijf of organisatie geschonken wordt aan Stichting tegen Kanker. Je krijgt er als schenker niets voor terug. Alleen een individuele gift geeft recht op een fiscaal attest.

1. Ga naar de homepage of naar jouw Levensloop

2. Klik op ‘Doe een gift’

3. Kies jouw Levensloop (klik op de meest recente editie)

4. Kies een team* (vrijblijvend)

5. Kies een deelnemer* (vrijblijvend)

6. Vul het bedrag in en laat een boodschap achter (!!Vergeet niet het vakje aan te vinken als u wilt dat uw gift zichtbaar is op de website!!)

7. Bekijk uw orderstatus en voeg al dan niet iets toe aan uw bestelling

8. Ga door naar betalen

9. Vul uw contactgegevens in (!!De gift moet gestort worden met UW bankrekeningnummer!!)

10. Klik op de gewenste betalingsmethode om uw registratie af te ronden. U wordt doorverwezen naar de website van Ogone waar uw betaling beveiligd uitgevoerd wordt.

Categorie 2

Onze website kan worden gebruikt op alle browsers. We raden wel aan om de nieuwste versie van de browsers op uw computer te installeren zodat u de beste gebruikerservaring heeft. Op dit moment is Internet Explorer één van de minst functionele browsers, we adviseren dan ook om Chrome of Firefox te gebruiken.

Neen: om fiscale attesten uit te reiken aan hun schenkers moeten verenigingen & organisaties een vergunning krijgen van de Minister van Financiën. Stichting tegen Kanker heeft deze vergunning en is dus gemachtigd om fiscale attesten te geven.

Er zijn verschillende redenen waarom iets misloopt op een website. We behandelen hier de meest voorkomende, namelijk:

1. Uw browser laat de pagina vanuit haar eigen geheugen (cache) zien en de pagina moet even worden ververst (de meest voorkomende reden). Meestal kan u dit makkelijk oplossen door het cachegeheugen leeg te maken.
2. Server-side Caching: Soms duurt het 20min vooraleer u de wijzigingen op de pagina kan zien.
3. Ben je vergeten het vakje ‘Ik aanvaard dat mijn gift en mijn boodschap op de website en dus op het internet getoond wordt' aan te vinken, neem dan contact op met de voorzitter van uw Levensloop.

4. Als uw registratie / gift / geldinzameling nog steeds niet zichtbaar is, neem dan contact met ons op via deze link en stuur ons zoveel mogelijk informatie. De kans bestaat dat we u om betalingsbewijs vragen wanneer er te weinig informatie is om op verder te gaan. Een betalingsbewijs is een kopie van uw bankafschrift met de transactie op. Als u een bevestigingsmail ontvangen heeft gelieve deze ook door te sturen. Help ons u beter te helpen.

 

 

Als je deelneemt aan Levensloop als mountainbiker, gelieve dit aan te geven in je teamnaam. Bv. MTB - *naam van je team*

Klik op de " Paswoord vergeten?" tab. U zal vervolgens een mail toegestuurd krijgen met een link om uw account te resetten.

 

Als u geen bevestigingsmail van ons hebt gekregen, controleer dan even of de mail misschien bij uw spam of ongewenste mail terecht is gekomen. Kan u niets vinden en is uw profiel ook niet zichtbaar op de website, neem dan contact met ons op via deze link.

In uw 'orderstatus' heeft u de mogelijkheid om iets toe te voegen aan uw bestelling door op het '+' icoon te klikken.
 

Gelieve ons de link te bezorgen van de pagina die u wenst te verwijderen. We zullen deze dan verwijderen en zorgen ervoor dat de pagina niet meer in de verschillende zoekmachines opduikt. Het kan wel even duren vooraleer uw gegevens definitief uit de zoekmachines verdwijnen.

Let wel op: indien u uw account wilt verwijderen, gelieve ons te bewijzen dat u de de rechtmatige eigenaar bent van de levenslooppagina.

  • Alle online betalingen zijn beveiligd dankzij onze partner Ogone, het meest vertrouwde online beveiligd betalingsplatform binnen Europa, met klanten in 35 landen. De webpagina’s voor online giften aan Stichting tegen Kanker zijn met dit systeem beveiligd.

  • Stichting tegen Kanker is lid van de VEF, de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving.

  • De budgetten worden jaarlijks goedgekeurd door de Raad van Bestuur en de rekeningen van de Stichting worden gecontroleerd en goedgekeurd door een onafhankelijk, professioneel auditbureau (Deloitte). Elk jaar geeft de Stichting een Jaarrapport uit, met een transparant overzicht van de inkomsten en uitgaven.

NEEN, indien een sponsor jouw actie steunt in ruil voor zichtbaarheid door bijvoorbeeld logovermelding, een advertentie of promotionele aandacht. In dat geval heeft de sponsor geen recht op een fiscaal attest.

JA, in volgend geval: laat je een persoonlijke prestatie sponsoren, zoals je afgelegde kilometers bij een loop- of fietstocht?  Dan kan de sponsor wel een fiscaal attest ontvangen.  Hij sponsort jou door zijn gift rechtstreeks te storten op onze website. Vanaf een gift van €40 (minimum totaalbedrag van zijn giften binnen hetzelfde kalenderjaar) krijgt de sponsor een fiscaal attest.

Voor meer informatie kan je Lieve Verhaegen (02/743 37 45) contacteren.

Heb je leuke, creatieve ideeën voor onze website? Laat het ons zeker weten! Ons team bekijkt alle suggesties en we contacteren u indien we meer informatie nodig hebben. We kijken uit naar uw ideeën en wensen.

Werkt er iets niet naar behoren op de website? Help ons onmiddellijk en juist te antwoorden door ons zoveel mogelijk informatie te bezorgen. De details (screenshot / foutmeldingen) maken het verschil. Indien we meer informatie nodig zouden hebben bestaat de kans de we u verder contacteren. Problemen rapporteren wanneer ze zich voordoen, laat ons toe om de website verder te optimaliseren. We waarderen uw geduld en tijd die nodig is om ons deze informatie te bezorgen.

Android

Het nemen van screenshots kan verschillen van Android tot Android. U kunt bijvoorbeeld een screenshot maken door de ‘volume -en powerknop’ gelijktijdig in te drukken. Of door de ‘volume –en homeknop’ in te drukken. Screenshots worden opgeslagen bij uw foto's.

iPhone or iPad

Om een screenshot te maken met een iPhone of iPad, drukt u gelijktijdig op de homeknop en de powerknop. De screenshot wordt vervolgens opgeslagen bij uw foto's.

 

Onze betalingsprocessor laat zien wanneer er zich een transactiefout heeft voorgedaan, maar het voorziet ons niet de juiste context of specifieke informatie waarom een fout is opgetreden. Is uw betaling mislukt? Het is mogelijk dat uw betaling werd afgewezen om één van de volgende redenen:

Credit Card (American Express, Mastercard, Visa, etc.)

  • Kaartgegevens onjuist ingegeven: Gelieve na te gaan of de naam, de vervaldatum en het CVV nummer overeenkomen met de gegevens op uw kaart.
  • Afgewezen door de bank of financiële instelling.
  • Er is geen tegoed meer beschikbaar op de kaart
  • Problemen met netwerkverbindingen

Om de specifieke oorzaak van de betalingsfout vast te stellen, gelieve contact op  te nemen met uw financiële instelling.

Wanneer u zich inschrijft voor een nieuwe Levensloop editie dient u ingelogd te zijn, zodat uw ‘UserID’ kan worden overgebracht naar uw nieuwe account van dit jaar. Gelieve contact met ons op te nemen zodat we de UserID handmatig kunnen overzetten.