FAQ | Levensloop

FAQ

Warme en regenbestendige kleding, extra propere kleding, toilet- en slaapgerief, een tentje als je buiten moet overnachten, een picknickmand en water, zonnecrème en iets om je hoofd te beschermen.

 

Het hele evenement staat er dankzij onze vrijwilligers. Er zijn dus veel verschillende taken en voor ieder wat wils. Hier kom je meer te weten over vrijwilligerswerking. Of contacteer de Voorzitter van de lokale Levensloop in je buurt.

Vechters zijn onze eregasten. Je ontmoet er andere Vechters en je loopt de ereronde tijdens de Openingsceremonie, samen met alle Vechters. Ontdek er hier meer over.

Levensloop gaat altijd door, ook als het regent. Dat is nu net de symboliek van Levensloop: de strijd tegen kanker gaat 24u op 24u door, altijd. Voorzie daarom warme en regenbestendige kledij en schoenen, en reservekleren.

Het ingezamelde geld wordt integraal besteed aan de werking van Stichting tegen Kanker, met name: wetenschappelijk kankeronderzoek, begeleiding van patiënten en hun naasten, en promotie van een gezonde levensstijl. Meer info vind je hier.

Ja. Elk teamlid betaalt 10 euro inschrijvingsgeld.

Ja, en hoe meer hoe liever. Levensloop is voor iedereen. Het feest en de sfeer is des te beter als er veel supporters zijn.

Stichting tegen Kanker is voortdurend op zoek naar nieuwe initiatiefnemers. Hier vind je meer info over de organisatie van Levensloop en kan je ons contacteren.

Elke gift groter of gelijk aan € 40 (cumuleerbaar op 1 jaar) geeft recht op een belastingvermindering van het bedrag van uw gift. In 2020 wordt deze belastingvermindering voor giften, uitzonderlijk verhoogd van 45% naar 60%. U ontvangt automatisch een fiscaal attest in de loop van het eerste trimester van het volgende jaar.Het bedrag dat u fiscaal in mindering kan brengen is beperkt tot :•    10% van het totale netto-inkomen bij privépersonen (met een plafond van 353.480,00 €).

•    5% van de winst voor bedrijven (met een plafond van 500.000,00 €).Volgende giften zijn niet fiscaal aftrekbaar: aankoop van kaarsen, giften in naam van een gemeente, sponsoring, inschrijving in een team,…

Wat wél fiscaal aftrekbaar is: wanneer je in eigen naam (of dat van je bedrijf) een Levensloop, team of persoon sponsort.Om te kunnen genieten van een fiscaal attest mag een gift niet het resultaat zijn van een geldinzameling. De schenker ontvangt geen tegenprestatie voor zijn of haar gift, van welke aard ook. Een tegenprestatie kan zijn: deelname aan een tombola, aan een activiteit, toegang tot een concert of gebouw, levering van een goed of dienst, promotionele aandacht, enz.

Zowel particuliere giften als bedrijfsgiften zijn fiscaal aftrekbaar. Maar opgelet, er zijn enkele voorwaarden:

Particuliere giften

Om fiscaal aftrekbaar te zijn en dus een fiscaal attest te ontvangen, moet jouw gift door jou persoonlijk uitgevoerd worden, onder jouw naam en vanaf jouw eigen persoonlijke bankrekening.

Bedrijfsgiften

wil je graag een gift maken met je bedrijf, zorg er dan ook voor dat je enkel de gegevens en de bankrekening van je bedrijf gebruikt. 

  • Meng je persoonlijke gegevens in geen geval met je bedrijfsgegevens als je een fiscaal attest wil ontvangen. Je kan meerdere giften tegelijk doen, maar meng geen persoonlijke giften met bedrijfsgiften. 
  • Stort je een som voor Stichting tegen Kanker die bestaat uit een combinatie van niet-aftrekbare giften (bv. een fondsenwervingsactie) en fiscaal aftrekbare giften (bijvoorbeeld een persoonlijke gift van jezelf), stort deze dan niet in 1 keer, maar in 2 verschillende stortingen. Bij gecombineerde stortingen kan de Stichting tegen Kanker geen onderscheid maken en ontvang je geen fiscaal attest. Bij het betalen zal het systeem een gescheiden betaling voorstellen door middel van een pop-up.

 

fiscaal attest gift levensloop

 

De teams en het organisatiecomité zoeken diverse partners om het evenement te steunen. Lees hier meer over sponsoren als bedrijf.

Ja. De toegang is gratis. Tijdens het evenement staan er verschillende standjes (eten, drinken, kaarsen, gadgets, …) en daarvan gaat de opbrengst integraal naar de werking van Stichting tegen Kanker.

Elke gift is welkom. Natuurlijk kunnen we met meer fondsen ook meer mensen met kanker helpen. Een vaak gebruikt streefdoel per deelnemer is 1 euro per minuut dat je wandelt of loopt.

Dat bepaal je in overleg met je teamkapitein. Gemiddeld bestaat een team uit 10 tot 15 personen. Dat betekent dat je gemiddeld 2 à 3 uur rondjes loopt.

Een team is een groepje van mensen die samen 24u lopen en wandelen. Een team kan bestaan uit familieleden, vrienden, collega’s, buren, een vereniging, een sportclub, cafévrienden, een studentenclub, enz.

Elk team is 24u aanwezig op het event. Om de solidariteit zo hoog mogelijk te houden, is het wenselijk dat ook elk teamlid (in de mate van het mogelijke) de hele 24u aanwezig is. Tijdens deze 24u dient er steeds (minstens) één persoon van ieder team in beweging te zijn op het parcours.

De andere teamleden kunnen op die momenten hun collega’s aanmoedigen, deelnemen aan de diverse georganiseerde activiteiten, uitrusten (tijdens de nacht),…

De bezoekers daarentegen komen langs voor één van de ceremoniemomenten of voor andere activiteiten, maar blijven niet per se 24u ter plekke.

Tutoriels/Tutorials

Het resultaat van een collectieve geldinzameling geeft voor jou geen recht op een fiscaal attest, want je schenkt niet enkel uit eigen naam.

1. Ga naar de homepage of naar jouw Levensloop

2. Klik op ‘Ingezameld geld’ 

3. Kies jouw Levensloop (klik op de meest recente editie)

4. Kies een team* (vrijblijvend)

5. Kies een deelnemer* (vrijblijvend)

6. Selecteer de juiste ‘bron van inkomsten’, vul het bedrag in en laat een boodschap achter (!!Vergeet niet het vakje aan te vinken als u wilt dat uw geldinzameling zichtbaar is op de website!!)

7. Bekijk uw orderstatus en voeg al dan niet iets toe aan uw bestelling

8. Ga door naar betaling

9. Vul uw contactgegevens in

10. Klik op de gewenste betalingsmethode om uw registratie af te ronden. U wordt doorverwezen naar de website van Ogone waar uw betaling beveiligd uitgevoerd wordt.

 

Een gift is een geldsom die zonder tegenwaarde door één persoon, een bedrijf of organisatie geschonken wordt aan Stichting tegen Kanker. Je krijgt er als schenker niets voor terug. Alleen een individuele gift geeft recht op een fiscaal attest.

1. Ga naar de homepage of naar jouw Levensloop

2. Klik op ‘Doe een gift’

3. Kies jouw Levensloop (klik op de meest recente editie)

4. Kies een team* (vrijblijvend)

5. Kies een deelnemer* (vrijblijvend)

6. Vul het bedrag in en laat een boodschap achter (!!Vergeet niet het vakje aan te vinken als u wilt dat uw gift zichtbaar is op de website!!)

7. Bekijk uw orderstatus en voeg al dan niet iets toe aan uw bestelling

8. Ga door naar betalen

9. Vul uw contactgegevens in (!!De gift moet gestort worden met UW bankrekeningnummer!!)

10. Klik op de gewenste betalingsmethode om uw registratie af te ronden. U wordt doorverwezen naar de website van Ogone waar uw betaling beveiligd uitgevoerd wordt.

Aide/Help

Onze website kan worden gebruikt op alle browsers. We raden wel aan om de nieuwste versie van de browsers op uw computer te installeren zodat u de beste gebruikerservaring heeft. Op dit moment is Internet Explorer één van de minst functionele browsers, we adviseren dan ook om Chrome of Firefox te gebruiken.

Neen: om fiscale attesten uit te reiken aan hun schenkers moeten verenigingen & organisaties een vergunning krijgen van de Minister van Financiën. Stichting tegen Kanker heeft deze vergunning en is dus gemachtigd om fiscale attesten te geven.

Er zijn verschillende redenen waarom iets misloopt op een website. We behandelen hier de meest voorkomende, namelijk:

1. De browser laat de pagina vanuit haar eigen geheugen (cache) zien en de pagina moet even worden vernieuwd (de meest voorkomende reden). Meestal kan je dit makkelijk oplossen door het cachegeheugen leeg te maken.

2. Server-side Caching: Soms duurt het 20 minuten vooraleer je de wijzigingen op de pagina kan zien.

3. Ben je vergeten het vakje ‘Ik aanvaard dat mijn gift en mijn boodschap op de website en dus op het internet getoond wordt' aan te vinken, neem dan contact op met de voorzitter van uw Levensloop.4. Als je registratie / gift / geldinzameling nog steeds niet zichtbaar is, neem dan contact met ons op via info@levensloop.be en stuur ons zoveel mogelijk informatie. De kans bestaat dat we je om betalingsbewijs vragen. Een betalingsbewijs is een kopie van uw bankafschrift met de transactie op. Als je een bevestigingsmail ontvangen hebt gelieve deze ook door te sturen. Help ons je beter te helpen.

 

 

Als je deelneemt aan Levensloop als mountainbiker, gelieve dit aan te geven in je teamnaam. Bv. MTB - *naam van je team*

Klik op de " Paswoord vergeten?" tab. Je zal vervolgens een mail toegestuurd krijgen met een link om je wachtwoord aan te passen.

 

Als je geen bevestigingsmail van ons hebt gekregen, controleer dan even of de mail misschien bij spam of ongewenste mail terecht is gekomen. Kan je niets vinden en is je profiel ook niet zichtbaar op de website, neem dan contact met ons op.

In je 'orderstatus' heb je de mogelijkheid om iets toe te voegen aan je bestelling door op het '+' icoon te klikken.
 

Gelieve ons de link te bezorgen van de pagina die je wenst te verwijderen. We zullen deze dan verwijderen en zorgen ervoor dat de pagina niet meer in de verschillende zoekmachines opduikt. Het kan wel even duren vooraleer je gegevens definitief uit de zoekmachines verdwijnen.

Let wel op: indien je je account wilt verwijderen, gelieve ons te bewijzen dat je de rechtmatige eigenaar bent van de levenslooppagina.

  • Alle online betalingen zijn beveiligd dankzij onze partner Ogone, het meest vertrouwde online beveiligd betalingsplatform binnen Europa, met klanten in 35 landen. De webpagina’s voor online giften aan Stichting tegen Kanker zijn met dit systeem beveiligd.

  • Stichting tegen Kanker is lid van de VEF, de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving.

  • De budgetten worden jaarlijks goedgekeurd door de Raad van Bestuur en de rekeningen van de Stichting worden gecontroleerd en goedgekeurd door een onafhankelijk, professioneel auditbureau (Deloitte). Elk jaar geeft de Stichting een Jaarrapport uit, met een transparant overzicht van de inkomsten en uitgaven.

JA, in volgend geval: laat je een persoonlijke prestatie sponsoren, zoals je afgelegde kilometers bij een loop- of fietstocht?  Dan kan de sponsor een fiscaal attest ontvangen.  Hij sponsort jou door zijn gift rechtstreeks te storten op onze website. Vanaf een gift van €40 (minimum totaalbedrag van zijn giften binnen hetzelfde kalenderjaar) krijgt de sponsor een fiscaal attest.

NEEN, indien een sponsor jouw actie steunt in ruil voor zichtbaarheid door bijvoorbeeld logovermelding, een advertentie of promotionele aandacht. In dat geval heeft de sponsor geen recht op een fiscaal attest.

Voor meer informatie kan je Lieve Verhaegen (02/743 37 45) contacteren.

Heb je leuke, creatieve ideeën voor onze website? Laat het ons zeker weten! Ons team bekijkt alle suggesties en we contacteren je indien we meer informatie nodig hebben. We kijken uit naar je ideeën en wensen.

Werkt er iets niet naar behoren op de website? Help ons onmiddellijk en juist te reageren door ons zoveel mogelijk informatie te bezorgen. De details (screenshot / foutmeldingen) maken het verschil. Indien we meer informatie nodig zouden hebben, bestaat de kans de we je verder contacteren. Problemen rapporteren wanneer ze zich voordoen, laat ons toe om de website verder te optimaliseren. We waarderen jouw geduld en tijd die nodig is om ons deze informatie te bezorgen.

Android

Het nemen van screenshots kan verschillen van Android tot Android. Je kan bijvoorbeeld een screenshot maken door de ‘volume- en powerknop’ gelijktijdig in te drukken. Of door de ‘volume- en homeknop’ in te drukken. Screenshots worden opgeslagen bij foto's.

iPhone or iPad

Om een screenshot te maken met een iPhone of iPad, druk je gelijktijdig op de homeknop en de powerknop. De screenshot wordt vervolgens opgeslagen bij foto's.

 

Onze betalingsprocessor laat zien wanneer er zich een transactiefout heeft voorgedaan, maar het voorziet ons niet de juiste context of specifieke informatie waarom een fout is opgetreden. Is de betaling mislukt? Het is mogelijk dat de betaling werd afgewezen om één van de volgende redenen:

Credit Card (American Express, Mastercard, Visa, etc.)

  • Kaartgegevens onjuist ingegeven: Gelieve na te gaan of de naam, de vervaldatum en het CVV-nummer overeenkomen met de gegevens op je kaart
  • Afgewezen door de bank of financiële instelling
  • Er is geen tegoed meer beschikbaar op de kaart
  • Problemen met je netwerkverbinding

Om de specifieke oorzaak van de betalingsfout vast te stellen, gelieve contact op  te nemen met je financiële instelling.

Wanneer je je inschrijft voor een nieuwe Levensloop editie dien je ingelogd te zijn, zodat je ‘UserID’ kan worden overgebracht naar je nieuwe account van dit jaar. Gelieve contact met ons op te nemen zodat we de UserID handmatig kunnen overzetten.