FAQ | Levensloop

FAQ

Levensloop staat er dankzij onze vrijwilligers. Levensloop bestaat uit een Levensloop-evenement en verschillende activiteiten georganiseerd door het lokale Levensloop-comité gedurende het hele jaar. Er zijn dus veel verschillende taken en voor ieder wat wils. Hier kom je meer te weten over vrijwilligerswerking. Of contacteer de Voorzitter van de lokale Levensloop in je buurt.

Vechters zijn onze eregasten. Tijdens het Levensloop-evenement wordt je als Vechter extra in de watten gelegd. Ook tijdens het jaar worden de Vechters niet vergeten en worden er één of meerdere activiteiten voor Vechters georganiseerd. Ontdek er hier meer over.

Het ingezamelde geld wordt integraal besteed aan de werking van Stichting tegen Kanker, met name: wetenschappelijk kankeronderzoek, begeleiding van patiënten en hun naasten, en promotie van een gezonde levensstijl. Meer info vind je hier.

Ja. Als je wilt deelnemen aan een Levensloop-evenement bedraagt de inschrijving 10 euro voor iedereen ouder dan 12 jaar. Heb je of heb je kanker gehad? Dan kan je je gratis inschrijven als Vechter

Of een activiteit al dan niet betalend is hangt af van het comité dat de activiteit organiseert. De prijs om deel te nemen wordt aangeduid op de pagina van je gekozen activiteit.

De teams en het organisatiecomité zoeken diverse partners om het evenement te steunen. Lees hier meer over sponsoren als bedrijf.

Je kan je gratis registreren in een team. Met deze inschrijving draag je bij aan de strijd tegen kanker en kan je je  laten sponsoren, een kaarsenzakje  kopen, een geldinzamelingsactie storten of je eigen activiteit organiseren.

Om deel te nemen aan een Levensloop-activiteit of -evenement, moet je je afzonderlijk inschrijven en betalen via de link op de individuele activiteitenpagina.

Stichting tegen Kanker is voortdurend op zoek naar nieuwe initiatiefnemers. Hier vind je meer info over de organisatie van Levensloop en kan je ons contacteren.

Elke gift groter of gelijk aan € 40 (cumuleerbaar op 1 jaar) geeft recht op een belastingvermindering van het bedrag van uw gift. In 2020 wordt deze belastingvermindering voor giften, uitzonderlijk verhoogd van 45% naar 60%. U ontvangt automatisch een fiscaal attest in de loop van het eerste trimester van het volgende jaar.Het bedrag dat u fiscaal in mindering kan brengen is beperkt tot :•    10% van het totale netto-inkomen bij privépersonen (met een plafond van 353.480,00 €).

•    5% van de winst voor bedrijven (met een plafond van 500.000,00 €).Volgende giften zijn niet fiscaal aftrekbaar: aankoop van kaarsen, giften in naam van een gemeente, sponsoring, inschrijving in een team,…

Wat wél fiscaal aftrekbaar is: wanneer je in eigen naam (of dat van je bedrijf) een Levensloop, team of persoon sponsort.Om te kunnen genieten van een fiscaal attest mag een gift niet het resultaat zijn van een geldinzameling. De schenker ontvangt geen tegenprestatie voor zijn of haar gift, van welke aard ook. Een tegenprestatie kan zijn: deelname aan een tombola, aan een activiteit, toegang tot een concert of gebouw, levering van een goed of dienst, promotionele aandacht, enz.

Zowel particuliere giften als bedrijfsgiften zijn fiscaal aftrekbaar. Maar opgelet, er zijn enkele voorwaarden:

Particuliere giften

Om fiscaal aftrekbaar te zijn en dus een fiscaal attest te ontvangen, moet jouw gift door jou persoonlijk uitgevoerd worden, onder jouw naam en vanaf jouw eigen persoonlijke bankrekening.

Bedrijfsgiften

wil je graag een gift maken met je bedrijf, zorg er dan ook voor dat je enkel de gegevens en de bankrekening van je bedrijf gebruikt. 

 • Meng je persoonlijke gegevens in geen geval met je bedrijfsgegevens als je een fiscaal attest wil ontvangen. Je kan meerdere giften tegelijk doen, maar meng geen persoonlijke giften met bedrijfsgiften. 
 • Stort je een som voor Stichting tegen Kanker die bestaat uit een combinatie van niet-aftrekbare giften (bv. een fondsenwervingsactie) en fiscaal aftrekbare giften (bijvoorbeeld een persoonlijke gift van jezelf), stort deze dan niet in 1 keer, maar in 2 verschillende stortingen. Bij gecombineerde stortingen kan de Stichting tegen Kanker geen onderscheid maken en ontvang je geen fiscaal attest. Bij het betalen zal het systeem een gescheiden betaling voorstellen door middel van een pop-up.

 

fiscaal attest gift levensloop

 

Neen, om toegang te krijgen tot het Levensloop-evenement moet u zich op voorhand registreren en een inschrijving betalen. De opbrengst hiervan gaat integraal naar de werking van Stichting tegen Kanker.

Neen, je bent niet automatisch ingeschreven voor alle activiteiten. Met deze inschrijving draag je bij aan de strijd tegen kanker en kan je je laten sponsoren, een kaarsenzakje kopen, een geldinzamelingsactie storten of je eigen activiteit organiseren!

Om deel te nemen aan een Levensloop-activiteit of -evenement, moet je je afzonderlijk inschrijven via de link op de individuele activiteitenpagina. 

Elke gift is welkom. Natuurlijk kunnen we met meer fondsen ook meer mensen met kanker helpen. 

 1. Schrijf je hier gratis in en steun zo je Levensloop: vorm een nieuw team of sluit je aan bij een bestaand team. Je kan je dan laten sponsoren, een kaarsenzakje kopen, geld inzamelen of zelf een activiteit voorstellen!
 2. Doe mee aan een Levensloop-activiteit: in onze kalender vind je de Levensloop-activiteiten bij jou in de buurt. Schrijf je in via de inschrijvingslink op de activiteitenpagina!
 3. Organiseer zelf een activiteit met je team: bedenk een leuke fondsenwervingsactiviteit om fondsen te werven en vergeet niet om deze te registreren op de onlinekalender! Zo trek je meer mensen aan. En dat zorgt dan weer voor nog meer plezier en meer inkomsten op de teller van je team. Voor meer info en inspiratie kan je hier terecht.

Dat mag je zelf kiezen. Levensloop is geen competitie, je doet mee hoe je zelf wil en/of kan en hoelang je wil. 

Ga naar de agenda, klik op de activiteit van je keuze en volg de instructies. Je kan individueel of als team deelnemen aan een activiteit. Als team kan je je laten sponsoren of een activiteit organiseren om geld in te zamelen. Er zijn nog veel andere manieren om deel te nemen aan Levensloop: als vrijwilliger, Vechter, met je school, … 

 

Deelnemen aan Levensloop is heel eenvoudig! Ga naar de agenda, klik op het evenement van je keuze en volg de instructies. Je kan individueel of als team deelnemen. Als team kan je je laten sponsoren of een activiteit organiseren om geld in te zamelen. Meer info vind je hier

Een team is een groepje van mensen die zich samen willen inzetten in de strijd tegen kanker. Een team kan bestaan uit familieleden, vrienden, collega’s, buren, een vereniging, een sportclub, cafévrienden, een studentenclub, enz.

Tutoriels/Tutorials

Het resultaat van een collectieve geldinzameling geeft voor jou geen recht op een fiscaal attest, want je schenkt niet enkel uit eigen naam.

1. Ga naar de homepage of naar jouw Levensloop

2. Klik op ‘Ingezameld geld’ 

3. Kies jouw Levensloop (klik op de meest recente editie)

4. Kies een team* (vrijblijvend)

5. Kies een deelnemer* (vrijblijvend)

6. Selecteer de juiste ‘bron van inkomsten’, vul het bedrag in en laat een boodschap achter (!!Vergeet niet het vakje aan te vinken als u wilt dat uw geldinzameling zichtbaar is op de website!!)

7. Bekijk uw orderstatus en voeg al dan niet iets toe aan uw bestelling

8. Ga door naar betaling

9. Vul uw contactgegevens in

10. Klik op de gewenste betalingsmethode om uw registratie af te ronden. U wordt doorverwezen naar de website van Ogone waar uw betaling beveiligd uitgevoerd wordt.

 

Een gift is een geldsom die zonder tegenwaarde door één persoon, een bedrijf of organisatie geschonken wordt aan Stichting tegen Kanker. Je krijgt er als schenker niets voor terug. Alleen een individuele gift geeft recht op een fiscaal attest.

1. Ga naar de homepage of naar jouw Levensloop

2. Klik op ‘Doe een gift’

3. Kies jouw Levensloop (klik op de meest recente editie)

4. Kies een team* (vrijblijvend)

5. Kies een deelnemer* (vrijblijvend)

6. Vul het bedrag in en laat een boodschap achter (!!Vergeet niet het vakje aan te vinken als u wilt dat uw gift zichtbaar is op de website!!)

7. Bekijk uw orderstatus en voeg al dan niet iets toe aan uw bestelling

8. Ga door naar betalen

9. Vul uw contactgegevens in (!!De gift moet gestort worden met UW bankrekeningnummer!!)

10. Klik op de gewenste betalingsmethode om uw registratie af te ronden. U wordt doorverwezen naar de website van Ogone waar uw betaling beveiligd uitgevoerd wordt.

Aide/Help

Onze website kan worden gebruikt op alle browsers. We raden wel aan om de nieuwste versie van de browsers op uw computer te installeren zodat u de beste gebruikerservaring heeft. Op dit moment is Internet Explorer één van de minst functionele browsers, we adviseren dan ook om Chrome of Firefox te gebruiken.

Neen: om fiscale attesten uit te reiken aan hun schenkers moeten verenigingen & organisaties een vergunning krijgen van de Minister van Financiën. Stichting tegen Kanker heeft deze vergunning en is dus gemachtigd om fiscale attesten te geven.

Er zijn verschillende redenen waarom iets misloopt op een website. We behandelen hier de meest voorkomende, namelijk:

1. De browser laat de pagina vanuit haar eigen geheugen (cache) zien en de pagina moet even worden vernieuwd (de meest voorkomende reden). Meestal kan je dit makkelijk oplossen door het cachegeheugen leeg te maken.

2. Server-side Caching: Soms duurt het 20 minuten vooraleer je de wijzigingen op de pagina kan zien.

3. Ben je vergeten het vakje ‘Ik aanvaard dat mijn gift en mijn boodschap op de website en dus op het internet getoond wordt' aan te vinken, neem dan contact op met de voorzitter van uw Levensloop.4. Als je registratie / gift / geldinzameling nog steeds niet zichtbaar is, neem dan contact met ons op via info@levensloop.be en stuur ons zoveel mogelijk informatie. De kans bestaat dat we je om betalingsbewijs vragen. Een betalingsbewijs is een kopie van uw bankafschrift met de transactie op. Als je een bevestigingsmail ontvangen hebt gelieve deze ook door te sturen. Help ons je beter te helpen.

 

 

Klik op de " Paswoord vergeten?" tab. Je zal vervolgens een mail toegestuurd krijgen met een link om je wachtwoord aan te passen.

 

Als je geen bevestigingsmail van ons hebt gekregen, controleer dan even of de mail misschien bij spam of ongewenste mail terecht is gekomen. Kan je niets vinden en is je profiel ook niet zichtbaar op de website, neem dan contact met ons op.

In je 'orderstatus' heb je de mogelijkheid om iets toe te voegen aan je bestelling door op het '+' icoon te klikken.
 

Gelieve ons de link te bezorgen van de pagina die je wenst te verwijderen. We zullen deze dan verwijderen en zorgen ervoor dat de pagina niet meer in de verschillende zoekmachines opduikt. Het kan wel even duren vooraleer je gegevens definitief uit de zoekmachines verdwijnen.

Let wel op: indien je je account wilt verwijderen, gelieve ons te bewijzen dat je de rechtmatige eigenaar bent van de levenslooppagina.

 • Alle online betalingen zijn beveiligd dankzij onze partner Ogone, het meest vertrouwde online beveiligd betalingsplatform binnen Europa, met klanten in 35 landen. De webpagina’s voor online giften aan Stichting tegen Kanker zijn met dit systeem beveiligd.

 • Stichting tegen Kanker is lid van de VEF, de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving.

 • De budgetten worden jaarlijks goedgekeurd door de Raad van Bestuur en de rekeningen van de Stichting worden gecontroleerd en goedgekeurd door een onafhankelijk, professioneel auditbureau (Deloitte). Elk jaar geeft de Stichting een Jaarrapport uit, met een transparant overzicht van de inkomsten en uitgaven.

JA, in volgend geval: laat je een persoonlijke prestatie sponsoren, zoals je afgelegde kilometers bij een loop- of fietstocht?  Dan kan de sponsor een fiscaal attest ontvangen.  Hij sponsort jou door zijn gift rechtstreeks te storten op onze website. Vanaf een gift van €40 (minimum totaalbedrag van zijn giften binnen hetzelfde kalenderjaar) krijgt de sponsor een fiscaal attest.

NEEN, indien een sponsor jouw actie steunt in ruil voor zichtbaarheid door bijvoorbeeld logovermelding, een advertentie of promotionele aandacht. In dat geval heeft de sponsor geen recht op een fiscaal attest.

Voor meer informatie kan je Lieve Verhaegen (02/743 37 45) contacteren.

Heb je leuke, creatieve ideeën voor onze website? Laat het ons zeker weten! Ons team bekijkt alle suggesties en we contacteren je indien we meer informatie nodig hebben. We kijken uit naar je ideeën en wensen.

Werkt er iets niet naar behoren op de website? Help ons onmiddellijk en juist te reageren door ons zoveel mogelijk informatie te bezorgen. De details (screenshot / foutmeldingen) maken het verschil. Indien we meer informatie nodig zouden hebben, bestaat de kans de we je verder contacteren. Problemen rapporteren wanneer ze zich voordoen, laat ons toe om de website verder te optimaliseren. We waarderen jouw geduld en tijd die nodig is om ons deze informatie te bezorgen.

Android

Het nemen van screenshots kan verschillen van Android tot Android. Je kan bijvoorbeeld een screenshot maken door de ‘volume- en powerknop’ gelijktijdig in te drukken. Of door de ‘volume- en homeknop’ in te drukken. Screenshots worden opgeslagen bij foto's.

iPhone or iPad

Om een screenshot te maken met een iPhone of iPad, druk je gelijktijdig op de homeknop en de powerknop. De screenshot wordt vervolgens opgeslagen bij foto's.

 

Onze betalingsprocessor laat zien wanneer er zich een transactiefout heeft voorgedaan, maar het voorziet ons niet de juiste context of specifieke informatie waarom een fout is opgetreden. Is de betaling mislukt? Het is mogelijk dat de betaling werd afgewezen om één van de volgende redenen:

Credit Card (American Express, Mastercard, Visa, etc.)

 • Kaartgegevens onjuist ingegeven: Gelieve na te gaan of de naam, de vervaldatum en het CVV-nummer overeenkomen met de gegevens op je kaart
 • Afgewezen door de bank of financiële instelling
 • Er is geen tegoed meer beschikbaar op de kaart
 • Problemen met je netwerkverbinding

Om de specifieke oorzaak van de betalingsfout vast te stellen, gelieve contact op  te nemen met je financiële instelling.

Wanneer je je inschrijft voor een nieuwe Levensloop editie dien je ingelogd te zijn, zodat je ‘UserID’ kan worden overgebracht naar je nieuwe account van dit jaar. Gelieve contact met ons op te nemen zodat we de UserID handmatig kunnen overzetten.