Laureaten Levensloop Grants 2019 | Levensloop

Laureaten Levensloop Grants 2019

In 2019 werd meer dan 4 200 000 euro ingezameld in 28 verschillende gemeentes, door meer dan 1509 teams, 700 vrijwilligers, 75108 deelnemers, door en voor 4300 Vechters (mensen met of na kanker) en ook dankzij tienduizenden bezoekers. Een deel van het ingezamelde geld gaat sinds 2018 naar de “Levensloop Grants” van Stichting tegen Kanker.

Lokale initiatieven die ten goede komen aan het welzijn van patiënten en hun naasten kunnen een aanvraag indienen voor steun van Stichting tegen Kanker. Deze “Levensloop Grants” worden gefinancierd met een deel van het geld dat de Levenslopen, in de regio van die initiatieven inzamelde. Met de Levensloop Grants wil Stichting tegen Kanker: 

-    Tegemoetkomen aan de groeiende noden op het terrein die niet binnen de huidige ondersteuningsmogelijkheden van de Stichting tegen Kanker passen;

-    Lokale projecten financieren in de gemeenschappen waar Levensloop georganiseerd wordt. Levensloop wordt in de eerste plaats georganiseerd om solidariteit te tonen met de Vechters en hun naasten. Het is dan ook niet meer dan logisch dat een deel van de inkomsten terugvloeit naar lokale projecten voor Vechters en hun naasten. 

De Levenslopen weten nu welke projecten in 2019 in hun regio gesteund worden door de formidabele inzet die de comités, vrijwilligers en sympathisanten leverden tijdens, voor en na hun 24 uur durende Levensloop. In totaal werd er € 271 859 toegekend aan 69 projecten. 

Selectie

Stichting tegen Kanker richtte in 2018 een onafhankelijke raad van experts én patiënten en naasten op, die beoordeelde welke projecten in aanmerking komen. Alle actoren binnen het medisch en psychosociaal netwerk van een regio konden een aanvraag indienen. De mogelijke bestemming werd doelbewust ruim gehouden om in de realiteit te kunnen beantwoorden aan de lokale noden.

Om de volledige lijst van de laureaten en hun projecten te bekijken, klik hier

 

 

Help ons zo in onze missie: deel deze pagina met je vrienden en familie!