Levensloop 2022 opnieuw een succes! Een terugblik… | Levensloop

Levensloop 2022 opnieuw een succes! Een terugblik…

 

Na twee moeilijke jaren door het coronavirus, waren onze Levensloop-vrijwilligers enthousiaster dan ooit om hun schouders weer onder onze Levenslopen te zetten. Dit solidariteitsevenement wordt in heel België georganiseerd om mensen die kanker hebben of hebben gehad –  de Vechters – te steunen en geld in te zamelen voor Stichting tegen Kanker. Een terugblik op 2022.

Een van de meest populaire solidariteitsevenementen in België!

De cijfers spreken eigenlijk voor zich: de editie van 2022 bracht in totaal meer dan 34 000 deelnemers samen, waaronder meer dan 3000 Vechters en meer dan 1500 vrijwilligers, verdeeld over een dertigtal gemeenten en steden. Met andere woorden: Levensloop is voor steeds meer mensen een begrip en een niet te missen jaarlijks solidariteitsevenement.

Zoveel vrijgevigheid

Mensen waren opnieuw enorm vrijgevig. De edities van 2022 brachten bijna 2 miljoen euro op. Met dit geld financiert Stichting tegen Kanker in de eerste plaats wetenschappelijk kankeronderzoek, alsook projecten die bijdragen aan het welzijn van patiënten en naasten via Levensloop-Grants.
 

Een evenement dat barst van de positieve energie

Levensloop is een unieke solidariteitsbeweging die veel Vechters steun, troost en een energieboost biedt. Het geheim van Levensloop? Een beladen onderwerp als kanker transformeren tot een intens evenement vol emotie, hoop en positieve energie!
 

Enkele opmerkelijke feiten

  • Dit jaar bliezen vier Levenlopen tien kaarsjes uit. Het is inderdaad de 10de editie van Levensloop Sint-Truiden, Waterloo, Eigenbrakel en Verviers.
  • In Aalst brak Levensloop het record van het aantal afgelegde kilometers. Een van de deelnemers, Igmar Baeyens, liep 83 kilometer achter elkaar!
  • In Sint-Truiden staken 75 vrijwilligers op 9 juli 30 000 kaarsen aan in het voetbalstadion Stayen. Een intens moment, dat de vlam van hoop opnieuw deed oplaaien. Het doel was simpel: het record breken van het aantal kaarsen dat in een stadion is aangestoken. Een mooie manier ook om hulde te brengen aan de 27 000 mensen die elk jaar sterven aan de gevolgen van kanker.

Een jaar vol acties en kleinere evenementen

Naast het 24-uursevenement Levensloop organiseerden onze teams van vrijwilligers het hele jaar door allerlei andere activiteiten om geld in te zamelen voor kankeronderzoek, zoals rommelmarkten, festivals, workshops... 
 
Afspraak volgend jaar op een van de vele Levensloop-evenementen! Hou onze agenda in de gaten en aarzel niet om je in te schrijven zodra de inschrijvingen open staan! 

Motiveer je vrienden via je sociale media om ook Levensloop te steunen