Levensloop Ieper in HLN | Levensloop

Levensloop Ieper in HLN

Corona zorgde 2 keer voor een uitstel, maar op 24 september strijkt het loopevenement dan toch voor het eerst neer in Ieper. Levensloop is een solidariteitsbeweging van de Stichting tegen Kanker die mensen die kanker hebben of hebben gehad in de bloemetjes zet. Levensloop zamelt daarbij geld in voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte en voor lokale projecten die bijdragen aan het welzijn van patiënten en hun naasten. Voor de eerste Ieperse Levensloop schreven zich ondertussen 21 teams in. Het is de bedoeling dat de leden van elke team elkaar 12 uur aan stuk aflossen. Lopen kan, maar wandelen mag ook. Elke team zamelt geld in voor de strijd tegen kanker.

Pipes and drums

Zaterdag begint alles om 10 uur in het Hamiltonpark aan de Oudstrijderslaan in Ieper. De deelnemers krijgen ondersteuning van onder andere de Ypres Surrey Pipes and Drums. Ook Kartje Kilo met Radio Manosport is erbij. Er zijn workshops linedance en een zangstonde van de Papascouts. Om 20.30 uur is er de kaarsenceremonie.

“De toegang is gratis en iedereen is welkom”, zegt voorzitter Kathleen De Poot. “Door het nuttigen van een drankje of hapje bij de standjes van de deelnemende teams steun je het goede doel. Alle opbrengsten gaan naar het wetenschappelijk onderzoek van Stichting tegen kanker. Deelnemen blijft mogelijk, zowel als team - elke loper of wandelaar sponsort met 10 euro - als vrijwilliger of als supporter en bezoeker.” Meer info via levensloop.be/relays/ieper-2022 en kanker.be/gefinancierde-projecten.

Motiveer je vrienden via je sociale media om ook Levensloop te steunen