Wat is Tour of Hope? | Levensloop

Wat is Tour of Hope?

Tour of Hope

In 2020 zijn, ten gevolge van de corona crisis, alle Levenslopen in België uitgesteld. De Tour of Hope biedt hierop een alternatief initiatief aan waarbij, net als bij een Levensloop, de Vechters ((ex-)kankerpatiënten) en de strijd tegen kanker centraal staat. De boodschap is dat we moeten blijven BEWEGEN en ons niet in slaap laten wiegen. Niet door kanker en niet door Corona.

WANNEER VINDT TOUR OF HOPE PLAATS?

Tour of Hope start op donderdag 1 oktober om 16 uur en eindigt op zaterdag 24 oktober om 16 uur. Het duurt dus 24 dagen. Dit is naar analogie met de 24 uur bij elke Levensloop.

WAT HOUDT TOUR OF HOPE IN?

Alles draait om bewegen. Deelnemers en Vechters worden aangemoedigd om zo veel mogelijk te wandelen, te lopen en/of te fietsen. Afstand speelt daarbij geen rol. Of je nu 50 meter of 50 kilometer beweegt maakt niet uit. Het gaat om het engagement in de strijd tegen kanker. Daarnaast moedigen we ook iedereen aan om zo veel mogelijk in de kijker te komen door foto’s en/of filmpjes te maken van activiteiten die ze in die periode uitvoeren en deze op onze Facebook-pagina te posten. 

Daarnaast zullen er voor Vechters en deelnemers activiteiten georganiseerd worden. Meer informatie hierover zal op onze Facebook-pagina te vinden zijn.

Bij al deze activiteiten moeten wel de op dat moment geldende regels, opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad, nageleefd worden.

Net zoals bij elke Levensloop zijn er 3 speciale momenten voorzien: 

  • Openingsceremonie:  donderdag 1 oktober (16 uur)
  • Kaarsenceremonie: zaterdag 17 oktober (19 uur)
  • Slotceremonie: zaterdag 24 oktober (16 uur)

Deze ceremoniën zullen niet op een specifieke locatie doorgaan, maar zullen op onze Facebook-pagina, op de aangegeven momenten, te volgen zijn.

HOE MOET IK ME INSCHRIJVEN EN HOEVEEL KOST HET?

Deelname aan "Tour of Hope" is GRATIS. Inschrijven kan via de website van www.levensloop.be/tour-of-hope.

WAAR KAN IK TERECHT VOOR MEER INFORMATIE?

Meer informatie is te vinden op onze Facebook-pagina: www.facebook.com/TourofHope2020.  Ook kan je ons bereiken door een mail te sturen naar Tourofhope@stichtingtegenkanker.be of Tourofhope@Fondationcontrelecancer.be Het organiserend team Tour of Hope en Stichting tegen Kanker.

Motiveer je vrienden via je sociale media om ook Levensloop te steunen