"We plukken allemaal de vruchten van wetenschappelijk onderzoek." | Levensloop

"We plukken allemaal de vruchten van wetenschappelijk onderzoek."

Met negen teams waren ze op de afgelopen editie van Levensloop. Het Jessa Ziekenhuis mocht zich dan ook met recht en rede de hofleverancier van Levensloop Hasselt noemen. Heidi Gielis stond al eerder aan de meet en wist vele collega’s te enthousiasmeren.

Mijn collega’s en ikzelf komen elke dag in contact met de ziekte. Chemo, bestralingen, patiënten en hun familie en vrienden... Wij voelen ons erg betrokken en sommigen van ons hebben ook in hun naaste omgeving al een en ander meegemaakt. Bovendien zijn er veel sportievelingen in ons ziekenhuis en is het natuurlijk ook een plezant evenement waar we als collega’s graag onze schouders onder zetten. Levensloop is in de eerst plaats een tof gebeuren, een leuke manier van samenzijn voor iedereen. Een dag waarop mensen hun zorgen wat op de achtergrond kunnen plaatsen. Vechters genieten van alle verwennerijen die er speciaal voor hen zijn. Want op deze dag staan zij centraal! Wat me van de laatste Levensloop het meest is bijgebleven? De onvoorwaardelijke inzet van iedereen om er een geslaagd evenement van te maken! En wat het doet met ons als ziekenhuisteams? Levensloop is een plaats waar wij onze patiënten op een ongedwongen manier kunnen ontmoeten. Ook hier voelen wij hun dankbaarheid. De aanmoediging om zo verder te doen. Maar ook het besef dat gezondheid het allerbelangrijkste is in het leven. Kanker kan ons allemaal overkomen. Om de genezingskansen te verhogen en de levenskwaliteit te verbeteren is het belangrijk dat er – met opbrengsten van acties zoals Levensloop – wetenschappelijk onderzoek gebeurt. Daar plukken we allemaal de vruchten van!”

Heidi Gielis is verpleegkundige in het Jessa Ziekenhuis en werkt ondertussen ongeveer 13 jaar in het oncologisch hematologisch dagziekenhuis. Op 28 april was het Jessa Ziekenhuis opnieuw van de partij. Neem net als hen deel aan een van de vele edities van Levensloop.

Help ons zo in onze missie: deel deze pagina met je vrienden en familie!