Global Hero of Hope : Anne vervaeck | Levensloop

Global Hero of Hope : Anne vervaeck

Kennismaking met Global Hero... Anne vervaeck :

De American Cancer Society reikt elk jaar de eretitel “Global Hero of Hope” wereldwijd uit aan enkele ambassadeurs van Levensloop. De Heroes kunnen Vechters zijn, of zorgdragers die anderen inspireren met hoop, moed en vast-beradenheid in de strijd tegen kanker. Deze Vechters of zorgdragers tonen een veerkrachtige houding en inspireren anderen om een proactieve en positieve houding aan te nemen in de strijd tegen kanker. Dankzij deze eretitel worden ze ambassadeur van Levensloop en verspreiden ze mee de boodschap van hoop die Levensloop wil uitdragen.

 

Hoe kwam je in aanraking met Levensloop? 

Ik ben voor het eerst in aanraking gekomen met Levensloop in 2014 op de eerste editie van Levensloop Edegem. Toen was ik vrijwilligster in een lotgenotengroep voor borstkankerpatiënten en hebben wij onze groep ingeschreven als team. Vanaf dag één was ik onder de indruk van dit evenement.

Wat kan je met deze titel GHOH bereiken? Waarom is dit belangrijk? 

Het was een hele eer toen ik in januari 2019 te horen kreeg dat ik verkozen was als “Global Hero of Hope”! Ik werd toen “officiële ambassadrice” van Stichting tegen Kanker Deel mogen uitmaken van het fantastisch en warm team van de Belgische GHOH’s is gewoon ongelooflijk. GHOH’s geven niet op, vieren het leven en blijven doorgaan in het gevecht tegen kanker. Waar wij worden gevraagd, brengen we onze getuigenis als Vechter of zorgdrager. Ook dragen we de missies van Stichting tegen Kanker mee uit. Als GHOH wil ik via mijn getuigenis of aanwezigheid andere Vechters tonen dat ze niet alleen zijn in hun strijd tegen kanker.  Het is voor mij ook zeer belangrijk om alle Vechters hoop te geven: er is nog steeds een leven mogelijk na kanker. En ook hoop geven dat wij samen, en dankzij financiële ondersteuning voor wetenschappelijk kankeronderzoek, ooit kanker gaan kunnen overwinnen. Want ik besef zoals geen ander dat ik, zonder kankeronderzoek, hier vandaag waarschijnlijk niet meer zou staan!

Wat heb jij al mogen realiseren als GHOH? 

Als Vechter en GHOH heb ik vorig jaar verschillende keren met veel enthousiasme en plezier Stichting tegen Kanker kunnen vertegenwoordigen. Eén van mijn hoogtepunten in 2019 was een getuigenis brengen over het belang van beweging tijdens of na een kankerbehandeling op de uitreiking van de Grants Fysieke Activiteit van Stichting tegen Kanker. En dan nog geïnterviewd worden door de knappe sportjournalist Ruben Van Gucht…niet mis! 

Een ander fantastisch moment was mijn reis naar Toscane met Ann Verheyden, regiocoördinator bij Stichting tegen Kanker. Samen gingen wij Professor Johan Swinnen tegemoet tijdens zijn ongelooflijke looptocht van Leuven naar Rome “Beeldje bij Beeldje”. Een looptocht waar verbondenheid tussen de mensen centraal stond. In het bijzonder tussen kankerpatiënten en zij die om hen geven. Beiden gingen wij getuigen over de Grantsuitreikingen van Stichting tegen Kanker en natuurlijk  hoorde een getuigenis over Levensloop hier ook bij Want wij, GHOH’s, zijn allemaal actief binnen Levensloop, en helpen die graag mee promoten.

Wat zou je zeggen aan iemand die twijfelt om deel te nemen aan LL? 

Levensloop is een mooi en familiaal evenement. Vol pakkende, prachtige en leuke momenten in een warme sfeer van verbondenheid en solidariteit. De Vechters staan centraal, worden extra verwend en in de bloemetjes gezet. Daarnaast zijn de teams de motor van dit evenement. Dankzij het enthousiasme en ongelooflijke inzet van de teamkapiteins en hun leden, wandelen of lopen ze gedurende 24 uur voor de strijd tegen kanker.  Heel symbolisch, 24 uur, omdat kanker ook nooit slaapt…

Je meest aangrijpende moment?

Een pakkend moment op mijn eerste Levensloop was tijdens de ereronde op de Openingsceremonie. Door het applaus van het comité, de teams en de bezoekers heb ik als Vechter veel warmte en steun gevoeld. Ik voelde mij echt gedragen door iedereen na wat ik had doorgemaakt! Een ander kippenvelmoment moment, dat keer op keer weer terug komt, is tijdens de Kaarsenceremonie… zo’n mooi en ingetogen moment waar we hen die nog vechten tegen kanker of hen die het niet hebben gehaald, herdenken.

Motiveer je vrienden via je sociale media om ook Levensloop te steunen