Global Hero of Hope: Chris Vanbockrijck | Levensloop

Global Hero of Hope: Chris Vanbockrijck

Kennismaking met Global Hero... Chris Vanbockrijck:

De American Cancer Society reikt elk jaar de eretitel “Global Hero of Hope” wereldwijd uit aan enkele ambassadeurs van Levensloop. De Heroes kunnen Vechters zijn, of zorgdragers die anderen inspireren met hoop, moed en vast-beradenheid in de strijd tegen kanker. Deze Vechters of zorgdragers tonen een veerkrachtige houding en inspireren anderen om een proactieve en positieve houding aan te nemen in de strijd tegen kanker. Dankzij deze eretitel worden ze ambassadeur van Levensloop en verspreiden ze mee de boodschap van hoop die Levensloop wil uitdragen.

Hoe kwam je in aanraking met Levensloop?

Ik leerde Stichting tegen Kanker kennen in 2003 toen ik borstkanker had. Zo ben ik in 2008 gestart met het geven van aquagymlessen aan kankerpatiënten op vrijwillige basis en in 2009 met schoonheidsbehandelingen in het ziekenhuis. In 2011 kwam Levensloop naar België en heb ik in Sint-Truiden meegedaan met een klein team van lotgenoten.

Wat kan je met deze titel Global Hero of Hope bereiken? Waarom is dit belangrijk? 

Ik hoop op deze manier lotgenoten en naasten een hart onder de riem te steken en het thema kanker in de aandacht te houden, want alleen zo kan er iets gevonden worden om deze vreselijke ziekte ooit te kunnen genezen.

Wat heb jij al mogen realiseren als Global Hero of Hope? 

Ik heb enkele Levenslopen helpen opstarten door het geven van een getuigenis bij de infovergadering. We hebben ook meegeholpen aan de viering van het 5-jarig bestaan van Levensloop. Dit jaar hebben we de teambuilding van onze regiodag helpen uitwerken 

Internationaal heb ik ook deelgenomen aan Levenslopen in Schotland en Gibraltar, om zo de internationale contacten te versterken. Ik heb Levensloop ook al vertegenwoordigd in interviews voor een aantal kranten en magazines. 

Wat zou je zeggen aan iemand die twijfelt om deel te nemen aan Levensloop? 

Niet iedereen staat open voor een Levensloop en ook daar moeten we respect voor hebben. Maar toch zou ik hen proberen te overtuigen om een keertje te komen kijken, gewoon als toeschouwer en dan weet ik zeker dat de mensen overtuigd zullen zijn dat Levensloop een geweldig evenement is!

Je meest aangrijpende moment?

De Kaarsenceremonie in 2013 in Sint-Truiden waar ik het verhaal van mijn team de Waternimfen verteld heb, net nadat een teamlid de strijd tegen kanker verloren had een maand voor deze Levensloop. Ze was 40 jaar en had ruim 10 jaar gestreden tegen een hersentumor. Heel emotioneel maar nodig voor de verwerking van het rouwproces zowel  voor mezelf en als voor mijn ganse team.

Motiveer je vrienden via je sociale media om ook Levensloop te steunen