Global Hero of Hope : Cindy Menache | Levensloop

Global Hero of Hope : Cindy Menache

Kennismaking met Global Hero...Cindy Menache :

De American Cancer Society reikt elk jaar de eretitel “Global Hero of Hope” wereldwijd uit aan enkele ambassadeurs van Levensloop. De Heroes kunnen Vechters zijn, of zorgdragers die anderen inspireren met hoop, moed en vast-beradenheid in de strijd tegen kanker. Deze Vechters of zorgdragers tonen een veerkrachtige houding en inspireren anderen om een proactieve en positieve houding aan te nemen in de strijd tegen kanker. Dankzij deze eretitel worden ze ambassadeur van Levensloop en verspreiden ze mee de boodschap van hoop die Levensloop wil uitdragen.

Hoe kwam je in aanraking met Levensloop? 

In 2011 las ik een advertentie in een tijdschrift voor de internationale gemeenschap in Brussel. Het was een uitnodiging om een informatiesessie bij te wonen over een nieuw evenement in België, Levensloop. Omdat het gericht was op fondsenwerving en vrijwilligerswerk voor kanker, en omdat ik zelf een Vechter was, heb ik deze sessie bijgewoond om meer te weten te komen. Ik ben lid geworden van het comité van deze Levensloop (Internationale Community in Brussel), dat een van de eerste drie Levenslopen in België was.

Wat kan je met deze titel GHOH bereiken? Waarom is dit belangrijk? 

De titel van Global Hero of Hope is belangrijk voor mij omdat ik hierdoor de rol van ambassadeur voor Stichting tegen Kanker mag vervullen door informatie over hun missie te delen. Zo kan ik ook vrijwilligerswerk doen voor een aantal van hun projecten. Het geeft me de mogelijkheid om mijn passie voor Levensloop als gemeenschapsgebeuren en als wereldwijde community te delen. Als Global Hero kan ik ook andere Vechters te steunen vanaf het moment van hun diagnose en tijdens hun behandeling - het geven van advies en het aanleren van een van de belangrijkste factoren, HOOP!

Wat heb jij al mogen realiseren als GHOH? 

Naast de hierboven genoemde rollen, die ik gedurende de 9 jaar dat ik GHOH was vele malen heb vervuld, gaf de titel mij ook de mogelijkheid om deel uit te maken van nationale, Europese en internationale groepen van Levensloopvrijwilligers en andere GHOH's. Ik heb deelgenomen aan werkgroepen om workshops te organiseren en te faciliteren op de European Relay for Life Summits.

Wat zou je zeggen aan iemand die twijfelt om deel te nemen aan LL? 

Ik probeer de essentie van een Levensloop uit te leggen en gebruik mijn passie om te laten zien wat een uitzonderlijk evenement het is. Indien nodig laat ik een video zien van een Levensloop om het concreter te maken. Ik probeer ook om de mensen aan te moedigen om me te komen bezoeken en zo lang of zo kort te blijven als ze willen, om met hun eigen ogen te zien hoe ongelooflijk het is. Ik bied ook aan om de persoon te begeleiden, zodat hij of zij zich niet alleen en ongeschikt voelt. Als de persoon een Vechter is, moedig ik ze aan om te komen, maar ik dwing ze niet om een paars t-shirt te dragen of de eerste ronde te doen als ze zich niet klaar voelen om dat te doen.

Je meest aangrijpende moment?

Een van mijn meest aangrijpende momenten was het einde van mijn eerste Levensloop, toen een andere Vechter (een jonge vrouw die net klaar was met haar behandeling) en haar man naar me toe kwamen en me vertelden wat een impact hun ervaring op Levensloop had gemaakt dankzij mij en de gesprekken die we tijdens die 24 uur hadden gevoerd.

 

 

Motiveer je vrienden via je sociale media om ook Levensloop te steunen