Global Hero of Hope: Dirk Van Raemdonck | Levensloop

Global Hero of Hope: Dirk Van Raemdonck

Kennismaking met Global Hero... Dirk Van Raemdonck:

De American Cancer Society reikt elk jaar de eretitel “Global Hero of Hope” wereldwijd uit aan enkele ambassadeurs van Levensloop. De Heroes kunnen Vechters zijn, of zorgdragers die anderen inspireren met hoop, moed en vast-beradenheid in de strijd tegen kanker. Deze Vechters of zorgdragers tonen een veerkrachtige houding en inspireren anderen om een proactieve en positieve houding aan te nemen in de strijd tegen kanker. Dankzij deze eretitel worden ze ambassadeur van Levensloop en verspreiden ze mee de boodschap van hoop die Levensloop wil uitdragen.

 

Hoe kwam je in aanraking met Levensloop?

Zeven jaar geleden kreeg mijn vrouw te horen dat zij borstkanker had. Het was een jaar met vallen en opstaan, chemo, bestralingen… Na dit jaar wilden we samen iets terugdoen voor de bestrijding van kanker en hoorden we dat er een Levensloop zou georganiseerd zou worden in Beveren. En zo zijn wij ingerold in het Levensloop verhaal. Mijn vrouw als teamkapitein en ik als vrijwilliger en later in het organisatiecomité, en dit samen met Dirk De Graeve, in Beveren gekend als de 2 Dirken. Samen hebben we dan de titel van GHOH in 2019 mogen ontvangen.

Wat kan je met deze titel Global Hero of Hope bereiken? Waarom is dit belangrijk? 

Ik vind een titel op zich niet zo belangrijk, maar het geeft wel erkenning voor de inzet binnen Levensloop. Het opent ook deuren die anders moeilijker te openen zijn. We zijn nu ambassadeurs van Levensloop voor Stichting tegen Kanker.

Wat heb jij al mogen realiseren als Global Hero of Hope? 

Op regelmatige basis stellen wij (de 2 Dirken) Levensloop voor in het ziekenhuis AZ Nikolaas te Sint-Niklaas bij de oncorevalidatie. Wij ondersteunen ook startende Levenslopen en bezoeken heel wat andere Levenslopen.

Wat zou je zeggen aan iemand die twijfelt om deel te nemen aan LL? 

Doen! De sfeer en de warmte is onbeschrijfbaar. Hoop doet leven zegt men, en dat is wat wij bij Levensloop doen, hoop geven aan onze Vechters, zorgdragers …

Je meest aangrijpende moment?

Dit is voor mij de Openingsronde van Levensloop, wanneer onze Vechters een daverend applaus krijgen. Ik vind de Kaarsenceremonie ook heel ontroerend. Dan moet ik steeds denken aan familie en vrienden die de strijd verloren hebben en dat wij toch geluk hebben gehad.

Motiveer je vrienden via je sociale media om ook Levensloop te steunen