Global Hero of Hope: Marie-Cécile Walravens | Levensloop

Global Hero of Hope: Marie-Cécile Walravens

Kennismaking met Global Hero... Marie-Cécile Walravens :

De American Cancer Society reikt elk jaar de eretitel “Global Hero of Hope” wereldwijd uit aan enkele ambassadeurs van Levensloop. De Heroes kunnen Vechters zijn, of zorgdragers die anderen inspireren met hoop, moed en vast-beradenheid in de strijd tegen kanker. Deze Vechters of zorgdragers tonen een veerkrachtige houding en inspireren anderen om een proactieve en positieve houding aan te nemen in de strijd tegen kanker. Dankzij deze eretitel worden ze ambassadeur van Levensloop en verspreiden ze mee de boodschap van hoop die Levensloop wil uitdragen.

 

Hoe kwam je in aanraking met Levensloop?

Ik heb Levensloop leren kennen in 2012, toen de school St John’s voor het eerst Levensloop organiseerde. Ik heb eerst als teamlid deelgenomen om collega’s te steunen die getroffen waren door kanker. Toen ik zelf de diagnose kreeg, vond ik enorme steun bij de Vechters in mijn omgeving. Mijn strijd tegen de ziekte was ook die van hen geworden. Vanaf dat moment kon ik alleen maar meer betrokken raken bij Levensloop en heb ik me aangesloten bij het organisatiecomité.

Wat kan je met deze titel GHOH bereiken? Waarom is dit belangrijk? 

De kracht van Levensloop is zo sterk dat het een verschil maakt in mijn strijd tegen kanker en in mijn leven vandaag. Ik wil graag iedereen aanmoedigen die getroffen is door kanker om deel te nemen aan Levensloop om deze positieve energie te ervaren.

Wat heb jij al mogen realiseren als GHOH? 

Mijn nominatie als Global Hero of Hope gebeurde tijdens de coronacrisis. Concrete verwezenlijkingen in het kader van deze titel zijn dan ook beperkt. Ik engageer me verder in wat me deze titel opleverde, door Levensloop en de missie van Stichting tegen Kanker verder te promoten. En ook door anderen aan te moedigen om deel te nemen aan opsporingscampagnes.

Wat zou je zeggen aan iemand die twijfelt om deel te nemen aan LL? 

« Kom. » Levensloop is een evenement dat je beleeft en voelt.

Je meest aangrijpende moment?

Het organiseren van Levensloop is een echte uitdaging, maar het is vooral een dankbare ervaring. De glimlach, de tranen en de solidariteit bij de Openingsceremonie, de emotie bij de Kaarsenceremonie en de voldoening bij de Slotceremonie,… Al deze bruisende gevoelens geven betekenis aan de lange maanden van voorbereiding.

Motiveer je vrienden via je sociale media om ook Levensloop te steunen