Levensloop Grants - Project kankerkoffer kinderen (ZOL) | Levensloop

Levensloop Grants - Project kankerkoffer kinderen (ZOL)

Levensloop Grants

Levensloop Grants worden gefinancierd met een deel van het geld dat de Levenslopen, in de regio van die initiatieven inzamelden. Met de Levensloop Grants wil Stichting tegen Kanker tegemoetkomen aan de groeiende noden op het terrein die niet binnen de huidige ondersteuningsmogelijkheden van de Stichting tegen Kanker passen en tonen aan de gemeenschappen waar Levensloop georganiseerd wordt dat een deel van hun opbrengsten dient om lokale projecten te financieren. 

Laureaat Grants 2019 : Project Kankerkoffer kinderen - ziekenhuis Oost-Limburg 

In 2019 kreeg het ziekenhuis Oost-Limburg een Levensloop Grant voor zijn project rond kankerkoffers voor kinderen.

Klinisch psychologe, Stefanie Hesemans : 

"In mijn werk in het Ziekenhuis Oost Limburg bied ik ondersteuning aan gezinnen waarvan een dierbare kanker heeft. Ouders zijn vaak op zoek naar handvaten om kanker bespreekbaar te maken. Naast tips, wil ik hen ook iets tastbaars meegeven zodat ze er ook thuis mee aan de slag kunnen gaan binnen hun veilige omgeving." 

"Zo kwam het idee om een koffer op maat te maken voor kinderen waarvan een dierbare kanker heeft. Op deze manier willen we hen en hun gezin tools aanbieden om hierover samen in gesprek te gaan, te knutselen, te spelen. Naast de koffer wordt er een werkboek gemaakt om op een laagdrempelige manier kinderen te informeren en om samen te spreken en na te denken over kanker. "

"Stichting tegen Kanker is een belangrijke partner van het ZOL voor het ondersteunen van de zorg voor onze kankerpatiënten en hun gezinnen. Dankzij de Levensloop Grants kan dit project een eerste start maken en op korte termijn gerealiseerd worden. Het geeft ons ziekenhuis de kans om het idee rond de koffers om te zetten tot een project. "Motiveer je vrienden via je sociale media om ook Levensloop te steunen