Organiseer Levensloop@school en steun de strijd tegen kanker! | Levensloop

Organiseer Levensloop@school en steun de strijd tegen kanker!

 

logo levensloop school

 

Via Levensloop @school, een kleine Levensloop op school, kunnen ook leerlingen het verschil maken in de strijd tegen kanker. Je kan Levensloop @school organiseren op maat van jouw school. Je kiest dus volledig zelf hoe groot of hoe bescheiden je het evenement ziet. Wanneer je een Levensloop op school wil organiseren, hoef je enkel rekening te houden met de volgende vier elementen:

Fysieke activiteit | Burgerschap | Geld inzamelen | Gezonde keuzes

Zin om een Levensloop @school te organiseren op jouw school? Schrijf je dan in via onderstaande link en krijg meer informatie of toegang tot de online toolbox met alle brochures. 

Fysieke activiteit

Tijdens het evenement op school moeten de leerlingen bewegen. Dit kan door een loop te organiseren, maar ook andere fysieke activiteiten zijn mogelijk. Dat kan je als school zelf kiezen.

Burgerschap

Naast geld inzamelen, kan je de leerlingen ook vrijwilligerswerk laten doen door ze bijvoorbeeld te laten helpen op een Levensloop die in een nabijgelegen stad of gemeente wordt georganiseerd.

Geld inzamelen

Je doet als school een actie om geld in te zamelen ten voordele van Stichting tegen Kanker. De Stichting biedt het geld aan wetenschappelijk kankeronderzoek, preventie en initiatieven om patiënten en hun naasten te ondersteunen.

Gezonde keuzes

Het is belangrijk dat leerlingen gestimuleerd worden in het maken van gezonde keuzes. Dat kan je op school doen via lessen die in de klas of vakdoorbrekend gegeven worden. Daarnaast zijn ook kleine aanpassingen in de schoolomgeving een belangrijk duwtje in de goede richting.

Motiveer je vrienden via je sociale media om ook Levensloop te steunen